Νέες δυνατότητες διάθεσης των προϊόντων τους ενδέχεται να αποκτήσουν από το 2027 οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, καθώς σχεδιάζεται η πιλοτική λειτουργία απογευματινών αγορών σε Αθήνα και Πειραιά.
Η πρωτοβουλία προβλέπει τη δημιουργία μικρότερων λαϊκών αγορών, με ευέλικτη οργάνωση και πλήρη ποικιλία προϊόντων, διευρύνοντας τις ώρες κατά τις οποίες οι πωλητές θα μπορούν να διαθέτουν τα εμπορεύματά τους.
Τον σχεδιασμό παρουσίασε ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), Νίκος Σωτηρίου, σε δηλώσεις του στη Ναυτεμπορική TV, τοποθετώντας την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής μέσα στο 2027.
Η προοπτική λειτουργίας απογευματινών λαϊκών αγορών συνοδεύεται από θετικές ενδείξεις ως προς τη ζήτηση. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλέστηκε ο ίδιος, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε πρόθυμο να πραγματοποιεί αγορές τις απογευματινές ώρες.
Εφόσον προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου, θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον χρονικό πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας για τους συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν διευκρινιστεί οι περιοχές που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα ούτε οι όροι συμμετοχής των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών.
Γ.Ζ.




