spot_img
spot_img

Smart Agro Lab: Νέα θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

Ακολουθεί ανακοίνωση από το Smart Agro Hub σχετικά με την συμμετοχή στο Smart Agro Lab, μια νέα θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα:

Πρόσκληση σε εν δυνάμει επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, απευθύνει το Smart Agro Hub, για να λάβουν μέρος στο Smart Agro Lab, ένα πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στον τομέα της αγροδιατροφής.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, στις 15 Οκτωβρίου 2023, θα προκριθούν στην επόμενη φάση έως 35 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν ευρεία και εξειδικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη της ιδέας τους και τον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για συνέργειες με άλλες startups εντός της θερμοκοιτίδας. 

Η υποστήριξη για την επώαση νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων, θα είναι πολυεπίπεδη. Ειδικότερα,  περιλαμβάνει εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρους mentors, δικτύωση με επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, τεχνικούς επενδυτές και φορείς,  συνεργασία με το Smart Agro Hub και τις εταιρείες του μετοχικού του σχήματος, καθώς και πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης (κεφάλαιο κίνησης, υλικοτεχνική υποδομή, συμβουλευτικές υπηρεσίες νομικής φύσεως).

Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Smart Agro Hub, δήλωσε σχετικά: «Στο Smart Agro Hub πιστεύουμε ότι οι φρέσκες και δημιουργικές ιδέες που παράγονται είτε από νέους ταλαντούχους, είτε από έμπειρους και παθιασμένους επαγγελματίες είναι το κλειδί για την εξέλιξη της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σχεδιάστηκε με στόχο να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της ευφυούς και ψηφιακής γεωργίας και να παρέχει την υποστήριξη, τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία προκειμένου πρωτοποριακές ιδέες να εξελιχθούν σε ώριμες επιχειρήσεις. Μέσα από το πρόγραμμα, προσβλέπουμε σε ένα οικοσύστημα που θα προωθεί τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία, τη βελτίωση της αποδοτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την αναβάθμιση της αγροδιατροφικής αλυσίδας», πρόσθεσε.

Το Smart Agro Hub είναι ένα πρότυπο κέντρο ικανοτήτων στον τομέα της ευφυούς γεωργίας, που  αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων, νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεισφέρει στην προαγωγή της καινοτομίας και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων σε κλάδους προτεραιότητας όπως η έξυπνη γεωργία, τα τρόφιμα, η  αγροδιατροφή κ.ά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με το Smart Agro Hub

Το Smart Agro Hub, ένα κέντρο ικανοτήτων στον τομέα της ευφυούς γεωργίας, αποτελεί μια νέα, φιλόδοξη και δυναμική πρωτοβουλία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με καινοτόμες ελληνικές εταιρείες αγροτεχνολογίας, εφοδιαστικής αλυσίδας, κυκλικής οικονομίας, ενέργειας και ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Smart Agro Hub έχει πολυετή πείρα στον αγροδιατροφικό τομέα έχοντας αναπτύξει ισχυρή σχέση με εκατοντάδες ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της γεωργίας, με αγροδιατροφικές και αγροχημικές εταιρείες, με αγρότες και ενώσεις, καθώς και γεωπόνους και γεωργικούς συμβούλους. Αξιοποιώντας το εδραιωμένο δίκτυο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και των 12 ιδιωτικών εταιρειών που συμμετέχουν στο SAH, η εταιρεία επεκτείνει τις συνδέσεις της στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη. Τέλος, χάρη στη συμμετοχή του προσωπικού του σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, το Smart Agro Hub κατέχει σημαντική εμπειρία στη διοργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης, που προωθούν την ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα, τη μηδενική ρύπανση στην αγροδιατροφή και την αγροοικολογία. Η ομάδα διαχείρισης καινοτομίας της εταιρείας διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία στην οργάνωση και την ανάπτυξη ολιστικών στρατηγικών διάδοσης, επικοινωνίας και εκμετάλλευσης, ανοίγοντας το δρόμο, ώστε οι καινοτόμες λύσεις να φτάσουν στην αγορά.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img