spot_img
spot_img

Αμύγδαλα – Ισπανία: Με πολύ λίγους και αρκετούς σε αριθμό μικρούς καρπούς η συγκομιδή

Η ισπανική ομοσπονδία παραγωγών COAG ανησυχεί για την κακή συγκομιδή που καταγράφεται στο αμύγδαλο μετά τα πρώτα στάδια της συγκομιδής στις κύριες περιοχές παραγωγής της Ισπανίας, με μειώσεις στις αποδόσεις μεταξύ 30-50% σε σύγκριση με τα στοιχεία που δόθηκαν κατά την αρχική μέτρηση, επηρεάζοντας ακόμη και τις αρδευόμενες περιοχές, αλλά με μεγαλύτερα προβλήματα για τις ξερικές περιοχές.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Κρατικό Συμβούλιο Καρπών, μέλος του οποίου είναι η COAG, εκτίμησε μια σοδειά 120.633 τόνων αμυγδαλόψιχας για τη φετινή περίοδο 2023, 49% πάνω από το μέσο όρο των τριών τελευταίων ετών. Ωστόσο, το Γραφείο είχε ήδη προειδοποιήσει για την αβεβαιότητα όσον αφορά την τελική συγκομιδή λόγω των αρνητικών επιπτώσεων των διαφόρων δυσμενών καιρικών επεισοδίων και, ιδίως, της μακράς περιόδου ξηρασίας που υπέστησαν οι κύριες παραγωγικές περιοχές.

Έτσι, οι αποδόσεις που επιτυγχάνονταν σε κιλά ανά δέντρο ήταν χαμηλές ή πολύ χαμηλές, κάτι που προστίθεται σε προβλήματα με το μέγεθος των αμυγδάλων. Οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε απώλεια παραγωγής που επηρεάζει άμεσα την κερδοφορία ανά στρέμμα των παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν πως τα έξοδά τους μπορεί να μην καλύπτονται λόγω της χαμηλής συγκομιδής και των χαμηλών επιπέδων τιμών στην πηγή.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img