Φέτος, η Ισπανία ξεκίνησε νωρίτερα την εξαγωγική της δραστηριότητα στο μαρούλι, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αναφέρει η Alina Vasilica, μέλος του Εμπορικού Τμήματος της εταιρείας «Murciana de Vegetales», η παραγωγή φέτος ξεκίνησε νωρίτερα, την 39η εβδομάδα, ενώ συνήθως αρχίζει την 42η. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αδιάκοπες βροχοπτώσεις στο τέλος του Οκτωβρίου και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, που καθυστέρησαν τη συγκομιδή και μείωσαν την προσφορά του προϊόντος, οι τιμές του μαρουλιού παραμένουν υψηλές και συνεχώς αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει, καθώς η ζήτηση για το προϊόν είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά.
Θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις αποκλειστικότητες της Φρουτονέα;
Επιλέξτε να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter μας με τις πιο πρόσφατες προωθητικές ενέργειες μας.
Συμπληρώστε το email σας