spot_img
spot_img

Αχλάδια: Καλή η ζήτηση για τα Κρυστάλλια

Ικανοποιητική είναι η ζήτηση για την ποικιλία Κρυστάλλια την εβδομάδα που διανύουμε, με τις τιμές να διαμορφώνονται σε καλά για την εποχή επίπεδα.

Οι ζημιές από τον καιρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού άφησαν το στίγμα τους στην φετινή παραγωγή της ποικιλίας Κρυστάλλια, σύμφωνα με διακινητές στην περιοχή του Τυρνάβου. Οι φετινές ποσότητες είναι κατά 30% λιγότερες από πέρυσι και έχουν επηρεαστεί και ποιοτικά από παγετούς και καύσωνες, ενώ τα μεγέθη τους είναι στην πλειοψηφία μικρά.

Όσον αφορά την εικόνα της αγοράς, την εβδομάδα που διανύουμε υπάρχει μια κινητικότητα στις πωλήσεις των αχλαδιών. Ωστόσο, η φετινή σεζόν δεν έχει αρκετό προϊόν, γεγονός που στρέφει τους παραγωγούς να είναι συντηρητικοί και να σκέφτονται πιο προσεκτικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πουλήσουν το προϊόν τους. Είναι φανερό πως δεν γίνεται να καλυφθούν εύκολα όσες παραγγελίες γίνονται και, προφανώς, αυτό θα επηρεάσει τις τιμές ανοδικά το προσεχές διάστημα.

Η καλλιέργεια αχλαδιού στον Τύρναβο

Σύμφωνα με τους εγχώριους παραγωγούς, οι φυτεύσεις αχλαδιού στην περιοχή του Τυρνάβου δεν πραγματοποιούνται με τους ρυθμούς των προηγούμενων ετών. Οι παραγωγοί σταμάτησαν να φυτεύουν γιατί είναι αλήθεια πως είχαν μπει πολλές αχλαδιές πια, με την ποικιλία που ξεχωρίζει να είναι η Σάντα Μαρία. Από την άλλη, συνεχίζεται να υφίσταται το πρόβλημα του βακτηριακού καψίματος, το οποίο έχει χτυπήσει κυρίως νέες φυτεύσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και, έτσι, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ολόκληροι οπωρώνες.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img