Μετά από μια σκοτεινή, ενίοτε (πολύ) γκρίζα, αλλά όχι κρύα άνοιξη, η καλλιέργεια πιπεριάς στην Ολλανδία και τη Φλάνδρα αρχίζει και πάλι. Η καλλιέργεια πηγαίνει καλά χάρη στον ήρεμο καιρό. Οι πρώτες κυρίως πράσινες blocky πιπεριές τύπου Καλιφόρνια συγκομίζονται. Εδώ και εκεί είναι επίσης έτοιμες για συγκομιδή οι πρώτες κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές του ίδιου τύπου. Μικρός αριθμός κίτρινων, κόκκινων και πορτοκαλί πιπεριών διατίθεται ήδη στην αγορά.
Έμφαση στις κόκκινες πιπεριές
Στην Ολλανδία έχουν φυτευτεί λίγο περισσότερες κόκκινες και λίγο λιγότερες κίτρινες πιπεριές. Μετά από δύσκολα χρόνια με προβλήματα ριζών, πολλοί παραγωγοί έχουν επενδύσει (επιπλέον) στην ποιότητα του νερού, μεταξύ άλλων, ενώ πολλοί παραγωγοί έχουν επίσης επιλέξει μια συγκεκριμένη ποικιλία για κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Όσον αφορά την έκταση των στρεμμάτων της πιπεριάς, αυτή είναι συγκρίσιμη με της περσινής χρονιάς. Ορισμένοι μεγαλύτεροι Ολλανδοί καλλιεργητές επεκτείνονται φέτος με νέα θερμοκήπια που αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του χρόνου. Ταυτόχρονα, ορισμένοι (μικρότεροι) παραγωγοί σταμάτησαν πέρυσι.
Απροσδιόριστη η εξέλιξη της σεζόν
Όσον αφορά την πορεία της αγοράς, με τις χαμηλές ποσότητες της 13ης εβδομάδας, οι τιμές δεν λένε ακόμη πολλά για το τι θα συμβεί για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά προς το παρόν οι τιμές για τις πρώτες τοπικές πιπεριές έχουν αυξηθεί σε περίπου 2 ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα στην αρχή της σεζόν.