spot_img
spot_img

Workshop για το Βιομηχανικό Ροδάκινο στη FRESKON

Ένα δυναμικό workshop με θέμα το βιομηχανικό ροδάκινο διοργανώνει το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ στο πλαίσιο της έκθεσης FRESKON, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25 Απριλίου και ώρα 10:30.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί και να αναλυθεί η υφιστάμενη κατάσταση τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον παραγωγικό τομέα, ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν οι ενέργειες εκείνες που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την παραγωγική βάση του βιομηχανικού ροδάκινου. Η ενδυνάμωση της παραγωγής αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει η ελληνική κονσέρβα ροδάκινου την πρωτοκαθεδρία στις διεθνείς αγορές.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο της μεταποίησης όσο και των παραγωγών. Από την πλευρά της μεταποίησης θα συμμετάσχει ο κ. Αποστόλου, ενώ από την πλευρά των παραγωγών ο κ. Νεστορόπουλος, πρόεδρος Νέος Απόλλων ενός συνεταιρισμού τα μέλη του οποίου παράγουν σημαντικές ποσότητες βιομηχανικού ροδάκινου.

Όλα τα ζητήματα στο τραπέζι

Εδώ και χρόνια, σε κάθε καλλιεργητική περίοδο, η απορρόφηση του βιομηχανικού ροδάκινου και κυρίως οι τιμές παραγωγού αποτελούν σημείο έντονης τριβής μεταξύ της μεταποιητικής βιομηχανίας και των παραγωγών. Η κατάσταση αυτή δυσκολεύει την ανάπτυξη ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας και την επίτευξη ενός κοινού τόπου που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την προοπτική και των δύο πλευρών.

Το workshop που διοργανώνουν τα ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ φιλοδοξεί να φέρει στο προσκήνιο όλους αυτούς τους προβληματισμούς και να αποτελέσει ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου για τον κλάδο.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο εκδότης του περιοδικού ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, Τάκης Ορφανός, και ο συντάκτης Φώτης Καραμπέτσος, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα παρεμβάσεων και από το κοινό.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο του βιομηχανικού ροδάκινου να παραβρεθούν και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Βιογραφικά Ομιλητών

Γνωρίστε τους ομιλητές της εκδήλωσης:

Νεστορόπουλος Γεώργιος

Ο Νεστορόπουλος Γεώργιος του Κων/νου είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέος Απόλλων. Είναι αγρότης κανονικού καθεστώτος και τα προϊόντα που καλλιεργεί είναι: ροδάκινα βιομηχανικά – επιτραπέζια, ακτινίδια, λωτοί, βερίκοκα.

Ο Α.Σ. έχει τις εγκαταστάσεις του (ψυγεία – διαλογητήριο – μηχανολογικό εξοπλισμό) σε έκταση 18 στρεμμάτων στην Κουλούρα του νομού Ημαθίας. Έχει ιδρυθεί το 1976, απαρτίζεται από 325 μέλη που καλλιεργούν 10.000 στρέμματα, από τα οποία παράγονται 25.000 τόνοι προϊόντων (βιομηχανικά ροδάκινα – επιτραπέζια – πλακέ, νεκταρίνια, ακτινίδια, λωτοί, βερίκοκα κ.λπ.), τα οποία διακινούνται τόσο στην εξωτερική όσο και στην εγχώρια αγορά.

Αποστόλου Κωνσταντίνος

Ο  κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα Ημαθίας. Είναι κάτοχος πτυχίου του Οικονομικού Τμήματος της Ν.Ο.Ε., του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και άσκησε τη δικηγορία μέχρι το 1988. Από το 1985 μέχρι το 1997 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της κονσερβοποιίας φρούτων  ”ΑΛΒΕΝΑ”. Διετέλεσε εντεταλμένος Σύμβουλος και Διοικητικός Σύμβουλος της κυτιοποιίας ΑGROCAN. Από το 1990 και μέχρι τις αρχές του 1995 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κονσερβοποιών (Π.Ε.Κ).

Τον Μάιο του 1995, με την δημιουργία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Ένωσης, που ασκεί μέχρι και σήμερα. Από το 1999, με την ίδρυση, μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εμπορικής εταιρίας Δ.ΕΛ.ΚΟ.Φ.  ΑΕ, δικτύου του κλάδου της Κονσερβοποιίας. Από το 1996 έως σήμερα  Γ’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε). Διατέλεσε Πρόεδρος της PROFEL (European Association of Fruit and Vegetable Processors) όπου σήμερα είναι Πρόεδρος του τομέα μεταποιημένων φρούτων.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της Freskon.

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img