spot_img
spot_img

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες διώξεις σε 22 κατηγορούμενους από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα που προκαλεί συζητήσεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον 22 προσώπων για διαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων της ΚΑΠ. Στο επίκεντρο της υπόθεσης, που αφορά αποκλειστικά πεπραγμένα του 2021, βρίσκονται τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές, Κώστας Σκρέκας, Κατερίνα Παπακώστα, Μάξιμος Σενετάκης και Χρήστος Μπουκώρος, των οποίων η ασυλία είχε αρθεί τον περασμένο Απρίλιο. Αντίθετα, οι φάκελοι για άλλους επτά εν ενεργεία βουλευτές αρχειοθετήθηκαν καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η έρευνα εστιάζει σε διοικητικές διαδικασίες, αλλοιώσεις δεδομένων και έκδοση βεβαιώσεων για τη διοχέτευση κοινοτικών κονδυλίων. Στο πλαίσιο αυτό, διώκονται πρώην στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην γενικός διευθυντής Άμεσων Ενισχύσεων, με κατηγορίες που αφορούν τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.

Οι Σκρέκας, Σενετάκης και Μπουκώρος ελέγχονται για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, ενώ η Κατερίνα Παπακώστα αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης με υπολογιστή. Στη λίστα των διωκόμενων περιλαμβάνονται επίσης στελέχη πολιτικών γραφείων, ένας δημόσιος κτηνίατρος και ιδιώτες δικαιούχοι. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκαθαρίζει πως οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για άλλους εμπλεκόμενους όσο και για διαφορετικά έτη, ενώ υπενθυμίζει ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει απαρέγκλιτα το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img