Διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι μια νέα πιο γλυκιά ποικιλία γκρέιπφρουτ, η οποία αποτελεί διασταύρωση μεταξύ γκρέιπφρουτ και φράπας. Η νέα υβριδική ποικιλία με την εμπορική ονομασία «Redson», αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Volcani του Ισραήλ. Η «BeFresh Europe», η οποία ξεκίνησε να δοκιμάζει την ποικιλία πριν από δέκα χρόνια, αναμένει αύξηση της παραγωγής, καθώς υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές και οι συνεργασίες με λιανοπωλητές συνεχίζονται. Σχετικά με πληροφορίες του Επικεφαλής Επιχειρήσεων της «BeFresh Europe», Saar Ziv, στο κλαδικό μέσο ενημέρωσης «Freshplaza», η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μειώνεται παγκοσμίως, με την Ευρώπη να καταγράφει μείωση 2% ετησίως. Παρά τις δυσκολίες, η «BeFresh Europe» εκτιμά ότι το «Redson» θα έχει μεγάλες αποδόσεις και θα μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Στόχος είναι να εξαπλωθεί σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, όπου η κατανάλωση γκρέιπφρουτ είναι υψηλή.
Θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις αποκλειστικότητες της Φρουτονέα;
Επιλέξτε να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter μας με τις πιο πρόσφατες προωθητικές ενέργειες μας.
Συμπληρώστε το email σας