spot_img
spot_img

Υπογραφή Σύμβασης για την προμήθεια 100 λεωφορείων φυσικού αερίου CNG

IVECO BUS, πρωτοπόρος στους κινητήρες CNG, επιλέχθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα αρθρωτά λεωφορεία πόλης 18-μέτρων, URBANWAY CNG.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.

Με την προηγμένη τεχνολογία τους, τα λεωφορεία πόλης νέας γενιάς URBANWAY CNG ξεχωρίζουν ως η καλύτερη επιλογή για την ανανέωση των στόλων αστικών δημόσιων μεταφορών. Μέσω της επένδυσης αυτής ενισχύεται η βιώσιμη και πράσινη μεταφορά στις πόλεις με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το νέο μοντέλο URBANWAY μήκους 18 μέτρων πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro VI-e για οχήματα CNG. Τα λεωφορεία που παραγγέλθηκαν θα εξοπλιστούν με τον κινητήρα Cursor 9 NP που κατασκευάζεται από την FPT Industrial και είναι γνωστός για την τεχνολογική του αρτιότητα. Με 4 πόρτες, 42 καθίσματα και χώρο για αναπηρικά καροτσάκια, μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 144 επιβάτες. Τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ADAS (Συστήματα Προηγμένης Βοήθειας Οδηγού) σύμφωνα με τον κανονισμό GSR (Γενικοί Κανόνες Ασφαλείας) που θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024.

«Με την υπογραφή της Σύμβασης με την «Iveco France SAS», για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη ενός τριπλού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την επίτευξη υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών προς τους πολίτες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Από αριστερά: κος Χαράλαμπος Μαυρίδης / Γεν. Διευθυντής PJ Condellis S.A., Mr. Gianluca Annunziata / Italy & Greece Commercial Operations IVECO BUS, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου / Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Χρήστος Σταϊκούρας / Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Mr. Giorgio Zino / Head of Europe Commercial Operations IVECO BUS, κος Γιάννης Ξιφαράς / Γεν. Γραμματέας Μεταφορών, κος Γιάννης Κοντέλλης,/ Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος PJ Condellis S.A., κα Πέγκυ Μακρή / Sales Manager Greece, Cyprus, Malta IVECO BUS.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η τεχνολογία φυσικού αερίου της IVECO BUS και το νέο μοντέλο URBANWAY CNG επιλέχθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου λεωφορείων της πόλης της Αθήνας.

Το γεγονός ότι τόσες σημαντικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη επιλέγουν την IVECO BUS για την ενεργειακή μετάβαση των στόλων τους, είναι απόδειξη της ποιότητας και της απόδοσης των οχημάτων μας για βιώσιμη κινητικότητα”, δήλωσε ο Giorgio Zino, Head of Europe Commercial Operations της IVECO BUS.

Στην Ελλάδα, η IVECO BUS εκπροσωπείται επάξια από τον όμιλο εταιρειών P J Condellis S.A. Από το 1992 είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά η πλήρης γκάμα επαγγελματικών οχημάτων IVECO και IVECO BUS (φορτηγά πάσης φύσεως και παντός μεγέθους, λεωφορεία, πυροσβεστικά κ.λ.π.).

Σχετικά με την IVECO BUS

Η IVECO BUS ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Iveco Group N.V. (EXM: IVG), παγκόσμιος ηγέτης στα επαγγελματικά και ειδικά οχήματα, στην εξέλιξη κινητήρων και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καταχωρημένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, Borsa Italiana.

Με παγκόσμια παρουσία και κορυφαία θέση στην Ευρώπη στη βιώσιμη δημόσια μεταφορά, η IVECO BUS υποστηρίζει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, παρέχοντας παγκόσμιες λύσεις κινητικότητας διαθέσιμες σε διάφορες μορφές ενέργειας, όπως ηλεκτρικά ή με συμπιεσμένο φυσικό αέριο συμβατό με βιομεθάνιο.

Η γκάμα περιλαμβάνει:

  • Σχολικά, υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία.
  • Κανονικά και αρθρωτά αστικά λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εκδόσεων BRT (Bus Rapid Transit) και μικρά αστικά λεωφορεία.
  • Μικρά λεωφορεία για όλες τις μεταφορές επιβατών.
  • Υπηρεσίες συνδεσιμότητας και διαχείρισης στόλου μέσω του συστήματος IVECO ON.
  • Ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών με λύσεις ενεργειακής κινητικότητας, από προσομοιώσεις και σχεδιασμό έως την παροχή σταθμών φόρτισης και την εγκατάσταση και συντήρηση της υποδομής φόρτισης.

Το εκτενές δίκτυο υπηρεσιών της IVECO BUS και της IVECO εγγυάται υποστήριξη παγκοσμίως, οπουδήποτε κινείται ένα οχήμα Iveco Bus.

Η IVECO BUS απασχολεί πάνω από 5.000 άτομα σε πέντε μονάδες παραγωγής, στο Annonay και Rorthais της Γαλλίας, στο Vysoké Myto της Τσεχίας, καθώς και στη Brescia και τη Foggia της Ιταλίας.

IVECO BUS: www.ivecobus.com Iveco Group: www.ivecogroup.com

Σχετικά με την P J Condellis S.A.

Οι καταβολές του ομίλου Κοντέλλη χρονολογούνται από το 1919, όταν ο Ιωάννης Κοντέλλης επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να γίνει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ford, αρχικά στη Μυτιλήνη και αργότερα στον Πειραιά και την Αθήνα, ιδρύοντας την εταιρεία Ι. Ε. Κοντέλλης Α.Ε. Το 1952, δημιουργήθηκε ένα ειδικό τμήμα για την προώθηση των γεωργικών ελκυστήρων Ford, με επικεφαλής τον Παύλο Κοντέλλη, γιο του Ιωάννη. Στη συνέχεια, το 1958 ιδρύθηκε η Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. για την αποτελεσματική διαχείριση του αυξανόμενου όγκου πωλήσεων γεωργικών ελκυστήρων. Με συνεχή παρουσία από το 1958 στον κλάδο των Χωματουργικών και Βιομηχανικών Μηχανημάτων και από το 1992 στον κλάδο των Επαγγελματικών Οχημάτων και Οχημάτων, η “Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε.” απολαμβάνει εξαιρετική φήμη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Σήμερα, η εταιρεία μας διατηρεί τέσσερις ξεχωριστούς κλάδους πωλήσεων: Κλάδος Γεωργικών Μηχανημάτων, Κλάδος Επαγγελματικών Οχημάτων, Κλάδος Χωματουργικών και Βιομηχανικών Μηχανημάτων, Κλάδος Λιπαντικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Μάρθα Γεωργιλά, Marketing & P.R. Manager

Τηλ.697 2728 074 mgeorgila@pjc.gr

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img