spot_img
spot_img

H Hellagro προσφέρει ποικιλία λύσεων συσκευασίας στην πατάτα

Η κατάλληλη συσκευασία για την αποθήκευση και μεταφορά της πατάτας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη διατήρηση της φρεσκάδας της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην αγορά υπάρχουν πολλά υλικά με τα οποία μπορούμε να συσκευάσουμε το προϊόν, δίνοντάς του ταυτόχρονα ταυτότητα. Τα υλικά αυτά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας που αφορούν στη συσκευασία τροφίμων.

Η εταιρεία HELLAGRO A.E. δίνει το παρόν στην ελληνική αγορά της πατάτας για περισσότερα από 22 χρόνια, προσφέροντας ποικιλία λύσεων συσκευασίας όπως διχτυωτά σακιά, υφαντά σακιά και πλήθος ειδών μικροσυσκευασίας, ενώ τα τελευταία χρόνια διαθέτει και συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει:

Διχτυωτά σακιά σε τεμάχια με ούγια, με κορδόνι ή σε αυτόματο ρολό

  • Διάφανα υφαντά σακιά πολυπροπυλενίου με τρύπες
  • Σακιά ιούτης
  • Υλικά μικροσυσκευασίας σε διχτάκι
  • Φιλμ flow-pack
  • Αεριζόμενοι μεγασάκοι

Διχτυωτά & Διάφανα Σακιά

Τα διχτυωτά σακιά σε τεμάχια, καθώς και τα διάφανα υφαντά σακιά αποτελούν παραδοσιακή συσκευασία πατατών σε χύμα μορφή με προορισμό τα τοπικά σούπερ μάρκετ και τις λαχαναγορές. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο συσκευασίας, με τα διάφανα σακιά να υπερτερούν στο ότι δεν επιτρέπουν στο χώμα που έχει μείνει πιθανώς πάνω στην πατάτα να λερώσει τον χώρο του καταστήματος λιανικής, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην παρουσίαση του προϊόντος με διαύγεια.

Τα διχτυωτά σακιά με κορδόνι προσφέρουν εύκολη διαδικασία κλεισίματος και άμεση διάθεση του προϊόντος στο κατάστημα. Όπως και με τα διχτυωτά σακιά σε αυτόματο ρολό, η διαδικασία της συσκευασίας γίνεται πιο γρήγορα, καθώς αυτά γεμίζουν και κλείνουν σε πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας και οι έμποροι μπορούν να εξυπηρετήσουν πιο γρήγορα μεγαλύτερες παραγγελίες.

Τα διχτυωτά σακιά της HELLAGRO είναι ελληνικής κατασκευής και δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα, κάτι που δεν πιστοποιούν ανταγωνιστικά προϊόντα από Ασία ή Βαλκάνια.

Σακιά Ιούτης

Τα σακιά ιούτης χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στην εξαγωγή πατάτας. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, με μαλακή υφή, καθώς κατασκευάζονται από υλικό φυτικής προέλευσης, ενώ επιτρέπουν στο προϊόν το οποίο αποθηκεύεται στο εσωτερικό τους να αναπνέει. Παράλληλα, με τον περιορισμό του φωτός που προσφέρουν, οι πατάτες δεν φυτρώνουν κατά τη μεταφορά και γι’ αυτό προτιμώνται σε περιπτώσεις μεταφοράς αρκετών ημερών.

Υλικά Μικροσυσκευασίας σε Διχτάκι

• Σωληνωτά Δίχτυα Πολυαιθυλενίου

Τα πλεκτά πλαστικά σωληνωτά δίχτυα είναι ελληνικής κατασκευής και βρίσκουν γενικότερη εφαρμογή στη συσκευασία φρούτων και κηπευτικών. Αποτελούν το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία απλών πακέτων με μεταλλικό κλιπ και ετικέτα τύπου γραβάτας, αλλά και πακέτων girsac με θερμοκόλληση πλαστικής ταινίας (net-film) γύρω από το δίχτυ.

• Σωληνωτά Δίχτυα Κυτταρίνης

Τα πλεκτά σωληνωτά δίχτυα από κυτταρίνη είναι βιοαποικοδομήσιμα και κομποστοποιήσιμα, ιδανικά για τη συσκευασία καρπών που απευθύνονται σε ευαίσθητες από οικολογική πλευρά αγορές.

• Δίχτυ CLF

Το δίχτυ CLF (Cross Laminated Fabric) είναι ένα μη υφαντό πλέγμα πολυολεφίνης τανυσμένης σε κάθετες διευθύνσεις, το οποίο χρησιμοποιείται από μόνο του ως υλικό συσκευασίας, αλλά και ως ενίσχυση σε χαρτί, φιλμ, αλουμινόχαρτο, αφρώδη και μη υφαντά υλικά. Το δίχτυ CLF είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο σκίσιμο και δεν είναι καθόλου ελαστικό, διατηρώντας την αρχική μορφή του πακέτου.  Στην περίπτωση της πατάτας χρησιμοποιείται στα πακέτα Vertbag.

• Δίχτυα Extruded

Τα δίχτυα extruded είναι κατασκευασμένα από εξηλασμένο (extruded) πολυαιθυλένιο και μπορούν να δουλευτούν τόσο σε κάθετες, όσο και σε οριζόντιες μηχανές συσκευασίας. Στην περίπτωση της πατάτας χρησιμοποιούνται στα πακέτα Vertbag.

• Net-film

Το net film είναι το απαραίτητο συστατικό των τσαντών Verbag.  Διατίθεται χωριστά ή προ-κολλημένο στο δίχτυ (extruded ή clf), τυπωμένο με τη φίρμα του συσκευαστή ή με γενική εκτύπωση.

Φιλμ Flow-Pack Biosil & Mr Paper

Τα φιλμ Biosil αντιπροσωπεύουν την κομποστοποιήσιμη συσκευασία. Απορρίπτονται στους καφέ κάδους ανακύκλωσης και όταν επέλθει ο κύκλος ζωής τους αποσυντίθενται εκεί για να δημιουργήσουν πολύτιμο οργανικό λίπασμα. Στα Biosil συσκευάζονται ξηρά τρόφιμα, αλλά και φρέσκα φρούτα, λαχανικά και σαλάτες. Οι συσκευασίες σχεδιάζονται κατά περίπτωση, παρέχοντας σε κάθε προϊόν ασφαλείς συνθήκες αποθήκευσης.

Τα φιλμ Mr Paper είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Το χαρτί που κατασκευάζονται τα Mr Paper είναι ανθεκτικό, εύκαμπτο, ελαφρύ και λειτουργικό, ενώ είναι ιδανικό για άμεση επαφή με το τρόφιμο. Η συσκευασία Mr Paper μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, μπορεί να γίνει επιλογή με το κατάλληλο βάρος χαρτιού, να διαφοροποιηθεί το κλείσιμο του πακέτου και να δημιουργηθεί κοπτικό στο κατάλληλο σχήμα. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού χαρτιού με ένα βιοαποικοδομήσιμο διχτυωτό πλέγμα.

Αεριζόμενοι Μεγασάκοι

Οι αεριζόμενοι μεγασάκοι είναι κατασκευασμένοι από υφαντό πανί πολυπροπυλενίου (PP) και διαθέτουν κανάλια αερισμού. Αποτελούν την ιδανική λύση για τη μεταφορά και αποθήκευση κηπευτικών προϊόντων (πατάτες, κρεμμύδια κ.λπ.) σε μεγάλες ποσότητες (600 έως 1200 κιλά ανά σάκο) παρέχοντας τον απαραίτητο αερισμό τους και προστατεύοντάς τα από αλλοιώσεις.

Διατίθενται με τέσσερις ενισχυμένες θηλιές και είναι ανοιχτοί πάνω και με βαλβίδα εξαγωγής κάτω, για ελεγχόμενο άδειασμα.

Τι κάνει τη διαφορά

Για την επίτευξη των στόχων της, η HELLAGRO Α.Ε. διαθέτει μία άρτια εκπαιδευμένη ομάδα σύμβουλων πωλήσεων, η οποία αποτελείται από γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, χημικούς και χημικούς μηχανικούς.  Τα μέλη της ομάδας, καλύπτοντας γεωγραφικά ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, προσφέρουν λύσεις και προτάσεις σε κάθε επαγγελματία του χώρου, ανάλογα με τον τύπο συσκευασίας που τον ενδιαφέρει. Παράλληλα, η εταιρεία έχει στη διάθεση των συνεργατών της μια σειρά από εξειδικευμένα ενημερωτικά έντυπα με αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε εφαρμογή, προσφέροντας την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ανάλογα με την ταυτότητα που θέλουν εκείνοι να δώσουν στο προϊόν τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο website της εταιρίας www.hellagro.gr

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img