spot_img
spot_img

Ο όμιλος Haifa ξεκινά την καλλιέργεια ρεβιθιών στο Διάστημα

Μια πρωτοποριακή κίνηση, την καλλιέργεια ρεβιθιών στο Διάστημα, ξεκινά o όμιλος Haifa με το πρώτο στάδιο του πειράματος των ¨Διαστημικών Ρεβιθιών¨ να ξεκινάει τον Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, οι Ισραηλινοί σπόροι και ρεβίθια είναι μέρος των προμηθειών και εξοπλισμού που θα σταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Στάδιο (ISS) στις 19 Φεβρουαρίου 2022. Εμπεριέχονται για βέλτιστη ανάπτυξη σε μία μικρή συσκευή η οποία ονομάζεται «μικροσκοπικό θερμοκήπιο», και θα παραδοθούν ως μέρος της 17ης υπηρεσίας ανεφοδιασμού αγαθών του οίκου Northrop Grumman’s στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στο διαστημόπλοιο Cygnus.      

Τα ρεβίθια είναι μέρος μιας δράσης που ονομάζεται ¨Διαστημικό Ρεβίθι¨ και το οποίο τα ελέγξει υδροπονικές και αεροπονικές τεχνικές σχετικά με την ανάπτυξη φυτών σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Ως ένα πλούσιο σε διατροφικά οφέλη και διατροφική αξία προϊόν, τα ρεβίθια αναπτύσσονται γρήγορα και εύκολα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για διαστημική καλλιέργεια.    

Το μέλλον της συνθετικής καλλιέργειας

Ο στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή και να επιτραπεί η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων σε μελλοντικές διαστημικές αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη. Η ομάδα, μάλιστα, πιστεύει ότι τελειοποιώντας τις τεχνικές ελέγχου, μέρος ενός επιστημονικού πεδίου που ονομάζεται συνθετική καλλιέργεια, θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας στην καλλιέργεια φυτειών εντός διαστημικού σταθμού είτε στη Σελήνη είτε σε άλλους πλανήτες.  

Οδηγούμενο από τον συνιδρυτή του Διαστημικού IL Yonatan Winetraub (Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Stanford), επιστήμονες και μηχανικοί από το Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο του Stanford, επιχειρούν στα πειράματα με τις κώδικές ονομασίες VC fund Moon2Mars Ventures and the Desert Mars Analog Ramon Station (D-Mars , τα πειράματα θα λάβουν επιπρόσθετη αρωγή από τους μαθητές του Επιστημονικού Κέντρου Yeruham και θα υλοποιηθεί μερικώς από τον Ισραηλινό αστροναύτη Eytan Stibble (RAKIA mission, 2022).  

Πρόκληση εγχειρήματος

Ο Όμιλος Haifa, ο οποίος εξειδικεύεται σε τεχνολογικά αναπτυγμένες και καινοτόμες λύσεις θρέψης για την με απόλυτη ακρίβεια γεωργία και έχει αναπτύξει μία μοναδική φόρμουλα καλλιέργειας ρεβιθιών στο διάστημα με σκοπό την υψηλής ποιότητας καλλιέργεια ανά μονάδα επιφανείας.   

¨Δεν είμαστε σίγουροι αν τα ρεβίθια μπορούν να καλλιεργηθούν στο διάστημα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν¨, δήλωσε ο Winetraub, ο οραματιστής πίσω από το εγχείρημα και πείραμα. ¨Η πρόκληση δεν είναι μόνο το να καλλιεργήσουμε όσα περισσότερα ρεβίθια μπορούμε, αλλά και πως θα ελέγξουμε τον τρόπο που καλλιεργούνται – ώστε να μεγιστοποιήσουμε τους  περιορισμένους φυσικούς πόρους. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να καλλιεργούμε τροφή με τους ελάχιστους πόρους, τόσο περισσότερο προετοιμασμένοι θα είμαστε για τις προκλήσεις που θα προκύψουν στην Γη, επίσης,¨ πρόσθεσε.

Σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, η Haifa, όπως αναφέρει, προχωρά ώστε να καινοτομήσει στην μελλοντική θρέψη των φυτών λύσεις που  ταιριάζουν σε νέα και διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης των φυτών – στη Γη και τώρα στο Διάστημα. Αυτή η αποστολή δηλώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της ανθρωπότητας, και όπως πάντα: η Haifa αναλαμβάνει  πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και να συγχαρώ όλους σας για αυτό το εκθαμβωτικό κατόρθωμα » Δήλωσε ο κύριος Natan Feldman, VP Marketing, Business Development & Innovation at Haifa Group.

Σχετικά με τον Όμιλο Haifa

Ιδρυθείς το έτος 1966, ο Όμιλος εξειδικεύεται στην παραγωγή προηγμένων τεχνολογικά λύσεων για τον αγροτικό τομέα. Η εταιρεία είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της παροχής λύσεων στη θρέψη των καλλιεργειών με προϊόντα που πωλούνται σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως μέσω 16 θυγατρικών εταιρειών που είναι διασκορπισμένες σε όλη την Υφήλιο. Η επωνυμία HAIFA ως σήμα κατατεθέν  αποτελεί ένα σύμβολο ποιότητας και τεχνολογίας αιχμής στην καινοτομία σε όλη την παγκόσμια αγροτική επιχειρηματικότητα διαθέτοντας πλούσια γκάμα προϊόντων σε εξειδικευμένα λιπάσματα για αγροτική χρήση, ποικίλα τεχνολογικά προϊόντα για πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών και φωτοβολταϊκά. Ο τομέας της έρευνας και τεχνολογίας και τα κέντρα παραγωγής του Ομίλου βρίσκονται στο Ισραήλ και η εταιρεία απασχολεί 5.000 άτομα ως άμεσο ή έμμεσο προσωπικό.   
spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img