Με αυξημένη προσφορά και έντονο ανταγωνισμό κύλησε η 23η εβδομάδα στην γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Γεωργίας και Τροφίμων της Γερμανίας (BLE). Στα πυρηνόκαρπα, τα ισπανικά ροδάκινα και οι νεκταρίνια διατήρησαν τα πρωτεία, πλαισιωμένα από ιταλικές φορτώσεις. Παρά τον θερινό καιρό, η ζήτηση δεν απορρόφησε πλήρως την αυξημένη προσφορά, αναγκάζοντας τους εμπόρους σε εκπτώσεις προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση αποθεμάτων. Στα ροδάκινα και νεκταρίνια πλακέ οι τιμές υποχώρησαν λόγω όγκου προϊόντων, παρά το θετικό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Στα μήλα, η εγχώρια παραγωγή (Elstar, Jonagold) κυριάρχησε χωρίς διακυμάνσεις. Αντίθετα, στα επιτραπέζια σταφύλια η μετάβαση από το νότιο ημισφαίριο στην Ευρώπη επιταχύνθηκε, με ιταλικές ποικιλίες (Black Magic, Victoria) και τις αιγυπτιακές φορτώσεις να δίνουν τον τόνο.
Στις φράουλες, η αυξημένη προσφορά πίεσε αισθητά τις τιμές. Στα κεράσια, η Ισπανία ηγήθηκε της αγοράς, με την ελληνική παρουσία να ενισχύεται, ενώ στα βερίκοκα, οι πρώτες γερμανικές παρτίδες έκαναν ντεμπούτο με ποιοτικές αστάθειες, πίσω από την κυρίαρχη Ισπανία και την Ιταλία.
Στα κηπευτικά, τα εγχώρια κουνουπίδια και αγγούρια κατέγραψαν πτώση τιμών λόγω υπερπροσφοράς. Στις τομάτες, το Βέλγιο και η Ολλανδία κράτησαν τα σκήπτρα, ενώ το σπαράγγι εισήλθε στην τελική ευθεία της σεζόν, με τις εγχώριες ποσότητες να κορυφώνονται, αλλά το πράσινο σπαράγγι να εμφανίζει ήδη ελλείψεις.






