spot_img
spot_img

Fruit Logistica 2022: Οι υποψηφιότητες για το βραβείο καινοτομίας

Οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες για το πιο πολυπόθητο διεθνές βραβείο στο εμπόριο φρούτων. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς από όλους τους τομείς της αλυσίδας αξίας επέλεξε τα εννέα πιο καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνικές λύσεις που εισήχθησαν στην αγορά πέρυσι. Στις 5 και 6 Απριλίου 2022, τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης, οι επαγγελματίες επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια επισκόπηση των καινοτομιών σε έναν ειδικό χώρο στην Αίθουσα 20 και στη συνέχεια θα μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους. Ποια από τις ακόλουθες υποψηφιότητες θα ψηφιστεί ως η Καινοτομία της Χρονιάς και θα λάβει το περίφημο Βραβείο Καινοτομίας FRUIT LOGISTICA στις 7 Απριλίου 2022;

Amela Tomato, Granada La Palma, S.Coop.And., Spain

Product: Amela Tomato Company: Granada La Palma, S.Coop.And., Spain Stand: Hall 18, C-01

Hall 18, C-01 ▪ www.amela-tomato.com

Η τομάτα Amela είναι μια καινοτόμος ποικιλία που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ποικιλία με μειωμένες στο ελάχιστο τις ανάγκες για άρδευσης, επιτυγχάνοντας υψηλή συγκέντρωση σακχάρων και οξέων. Η τομάτα Amela διακρίνεται για τις υψηλές τιμές Brix και τα υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών και αμινοξέων. Όλα αυτά παρέχουν μια λεπτή ισορροπία γεύσεων. Διατίθεται σε μεγέθη μεταξύ 50 και 140g.

Amoresco®, HM.CLAUSE SAS, France

Product: Amoresco® Company: HM.CLAUSE SAS, France Stand: Hall 11.2

Hall 11.2, B-01 ▪ www.hmclause.com

Ένα μοναδικό κουνουπίδι Romanesco, πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, πορτοκαλί χρώματος, με ελκυστικό σχήμα, γλυκύτητα και γεύση. Διατηρεί το χρώμα του ακόμα και μετά το μαγείρεμα, και διατίθεται φρέσκο από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Παράλληλα είναι εξαιρετικό και για την αγορά κατεψυγμένων τροφίμων.

Flying Autonomous Robots (FARs)™, Tevel Advanced Technologies Ltd, Israel

Product: Flying Autonomous Robots (FARs) Company: Tevel Advanced Technologies Ltd, Israel Stand: Hall 5.1, B-03

Hall 5.1, B-03 ▪ www.tevel-tech.com/technology/

Τα ιπτάμενα αυτόνομα ρομπότ, με πλήρεις έξι βαθμούς ελευθερίας προσανατολισμού, μπορούν να μαζέψουν πολλά διαφορετικά φρούτα, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για συλλογή με το χέρι. Η ικανότητα των ρομπότ να προσεγγίζουν κάθε φρούτο από τη βέλτιστη θέση και γωνία βασίζεται στην ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη και στην όραση υπολογιστή. Αυτά τα δύο στοιχεία εγγυώνται επίσης πως η συγκομιδή θα γίνεται στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης.

Genap Energy Cover, Genap B.V., Netherlands

Product: Genap Energy Cover Company: Genap B.V., Netherlands Stand: Hall 3.2, A-07

Hall 3.2, A-07 ▪ www.genap.nl

Το Genap Energy Cover είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τεχνολογιών. Δεν σχηματίζουν μόνο ένα πλωτό κάλυμμα για τις λεκάνες άρδευσης, προσφέροντας προστασία από το σχηματισμό φυκιών. Τα ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ τους παράγουν επίσης ενέργεια με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

iStem™, Syngenta Seeds BV, Netherlands

Product: iStem Company: Syngenta Seeds BV, Netherlands Stand: Hall 1.2, D-16

Hall 1.2, D-16 ▪ www.syngentavegetables.com

Αυτή η μοναδική ποικιλία κουνουπιδιού μίσχου μπορεί να μοιραστεί τέλεια σε μερίδες και να καταναλωθεί είτε ωμό είτε μαγειρεμένο ολόκληρο. Το στέλεχος μεγαλώνει στα 13 cm και αναπτύσσει ένα άλλο μικρότερο στέλεχος μαζί με έναν αριθμό φύλλων. Το φυτό είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και ο μίσχος είναι βρώσιμος με γλυκιά γεύση.

Red Crush®, Gautier Semences, France

Produkt: Red Crush® Firma: Gautier Semences, Frankreich Stand: 1.2, B-18

Hall 1.2, B-18 ▪ www.gautiersemences.com/international

Το Red Crush® είναι το πρώτο εντελώς κόκκινο μαρούλι που έντονο χρωματισμό από το εξωτερικό μέχρι την καρδιά. Η ιδέα Red Crush® διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες: τη Little Gem με υπέροχα τραγανά φύλλα, τη Mini Cos με λεπτό, ντελικάτο κόκκινο φύλλωμα και ελαφρώς ζαχαρώδη γεύση και τη Multileaf με οδοντωτά φύλλα.

Schur®Star Eat-Grow-Repeat Bag, Schur Star Systems GmbH, Germany

Product: Schur®Star Eat-Grow-Repeat Bag Company: Schur Star Systems GmbH, Germany Stand: Hall 9, C-07

Hall 9, C-07 ▪ www.schur.com

Κάθετα προσανατολισμένα φυτά μπιζελιού που φυτρώνουν μέσα σε ένα οργανικό υπόστρωμα κάνναβης, μέσα σε σακουλάκι. Αφού συγκομιστεί το προς κατανάλωση προϊόν, ο πάτος συνεχίζει να αποτελεί γλάστρα για το φυτό. Αρκεί η συσκευασία να τοποθετηθεί σε ένα περβάζι και να της δοθεί φως, νερό και λίγη αγάπη. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με περισσότερα μπιζέλια προς συλλογή – απλό, υγιεινό και νόστιμο!

Sinclair EcoLabel HOME™, Sinclair International Co., Great Britain

Product: Sinclair EcoLabel HOME Company: Sinclair International Co., UK Stand: Hall 4.1, B-08

Hall 4.1, B-08 ▪ sinclair-intl.com

Το Sinclair Ecolabel HOME™ είναι μια ετικέτα κομποστοποιήσιμων φρούτων πρώτης γενιάς, άμεσης επαφής, ασφαλή για τρόφιμα και που μπορεί να εφαρμοστεί από υψηλής ταχύτητας, αυτοματοποιημένες μηχανές. Με βάση το χαρτί και χωρίς πλαστικό, η SEH διαθέτει ανεξάρτητη πιστοποίηση “OK compost HOME” (OKH-S0728) από την TÜV Austria. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη.

Sunions™, BASF Vegetable Seeds Business, Netherlands

Product: Sunions Company: BASF Vegetable Seeds Business, Netherlands Stand: Hall 1.2, B-20

Hall 1.2, B-20 ▪ www.nunhems.com

Η ποικιλία Sunions™ προσφέρει στους καταναλωτές έναν νέο τρόπο να απολαμβάνουν τα κρεμμύδια. Δεν φέρνουν δάκρυα στα μάτια όταν κόβονται και έχουν μια ήπια, γλυκιά γεύση. Και αυτά τα χαρακτηριστικά διατηρούνται ακόμη και με παρατεταμένη αποθήκευση. Διατίθεται σε δίχτυα από 350 έως 750 γρ.

Όλες οι πρεμιέρες!

Η FRUIT LOGISTICA δεν ΞΕΤΥΛΙΓΕΙ το κόκκινο χαλί μόνο για τις υποψηφιότητες του Βραβείου Καινοτομίας. Με σύνθημα «Σβήστε τα φώτα, στήστε τους προβολείς!» η Fruit Logistica διοργανώνει το Spotlight για την παρουσίαση όλων των προϊόντων που κάνουν πρεμιέρα στην αγορά. Η συλλογή προϊόντων από τις εκθέσεις όλης της Ευρώπης και του κόσμου είναι ο ευκολότερος τρόπος για τους επαγγελματίες επισκέπτες να έχουν μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στον κλάδο του εμπορίου φρούτων. Συνολικά 27 καινοτομίες από έντεκα χώρες – συμπεριλαμβανομένων 13 παγκόσμιων πρεμιέρων – μπορούν να ανακαλυφθούν στη φετινή επισκόπηση του Spotlight.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img