spot_img
spot_img

Freskon 2022: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της έκθεσης

Η 6η διοργάνωση της FRESKON έχει προγραμματιστεί για τις 7-9 Απριλίου 2022, στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, όπου πραγματοποιήθηκαν και οι πέντε προηγούμενες διοργανώσεις της.  

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, αποτελεί από το 2015 το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η FRESKON έχει ως στόχο την ανάδειξη των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και τη διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μία ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση, με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων.

Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ξανά στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω COVID-19, έχει δημιουργήσει αγωνία και προβληματισμούς για το μέλλον των προσεχών εκθέσεων. Ωστόσο, οι διοργανωτές της FRESKON μας διαβεβαιώνουν ότι, από τη στιγμή που οι πρώτες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, τίποτα δεν θα ανακόψει τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης στη συμπρωτεύουσα, η οποία έχει σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι θα διεξαχθεί κατά την εαρινή περίοδο, όταν τα κρούσματα προβλέπεται να έχουν σταθεροποιηθεί.

Εμείς από την πλευρά μας, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους ομιλητές του Διεθνούς Συνεδρίου Μήλου αλλά και τις αλυσίδες Σ/Μ του FreshCon Market, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας μεταφέρουμε το ενδιαφέρον και την προθυμία των περισσότερων ομιλητών από το εξωτερικό, να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις τον ερχόμενο Απρίλιο, με «διαβατήριό τους» το πιστοποιητικό του πλήρη εμβολιασμού τους.

Διεθνές Συνέδριο Μήλου

Το μήλο θα είναι ο πρωταγωνιστής του φετινού διεθνούς συνεδρίου της FRESKON, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της έκθεσης και πιο συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου 2022. Μετά τη διοργάνωση πέντε συνεδρίων με τιμώμενα προϊόντα το κεράσι, τα πράσινα λαχανικά, το ακτινίδιο, το επιτραπέζιο σταφύλι και το ροδάκινο, το μήλο έρχεται να δικαιώσει την απόφασή μας να είναι ο πρωταγωνιστής του συνεδρίου μας τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πρόκειται για ένα προϊόν με μεγάλη εξωστρέφεια και σημαντικές επιδόσεις στις διεθνείς αγορές. Τα Βαλκάνια και η Αίγυπτος είναι κάποιες από τις αγορές στις οποίες το ελληνικό μήλο προχωρά με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς, ενώ η είσοδος χωρών -όπως η Σαουδική Αραβία και η Ινδία- στη λίστα με τους εξαγωγικούς προορισμούς του ελληνικού μήλου, γεννά ελπίδες ότι η αχανής αυτή αγορά θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη για την εξαγωγική του πορεία τα προσεχή χρόνια.

FreshCon Market 2022

Για 6η χρονιά, το περιοδικό Φρουτονέα διοργανώνει το «FreshCon Market», το οποίο θα λάβει χώρα στις 8 και 9 Απριλίου 2022, στα πλαίσια της έκθεσης FRESKON.
Τα Φρουτονέα, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο των Σ/Μ στην ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου και τη βελτίωση της ποιότητας των φρέσκων προϊόντων, συμβάλλουν με έναν ξεχωριστό και καινοτόμο τρόπο στην προσέγγιση των παραγωγών και των διακινητών από τις αλυσίδες, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό εμπορικό αποτέλεσμα.

Επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τους Υπεύθυνους Αγοραστές των κορυφαίων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης και να προβούν σε επωφελείς εμπορικές συνεργασίες που θα αναβαθμίσουν την αγορά αυτής της μικρής, αλλά καρποφόρας γωνιάς της Μεσογείου.


Στην τελευταία μας διοργάνωση το 2019, περισσότερες από 20 κορυφαίες αλυσίδες Σ/Μ από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Λευκορωσία, τη Γερμανία κ.ά. βρέθηκαν κοντά μας, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος μας τον ερχόμενο Απρίλιο, είναι να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες και νέες συμμετοχές από το διεθνές προσκήνιο.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img