Στη δημιουργία δοκιμαστικής μονάδας παραγωγής βιολογικών μπανανών στη Σικελία, προχωρά ο πολυεθνικός όμιλος προμήθειας φρούτων «Chiquita», μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην πώληση ιταλικών μπανανών ήδη από το 2026.
Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία συνεργάζεται με την συνεταιριστική οργάνωση Alba Bio, με έδρα τη Ραγκούσα, και σχεδιάζει να καλλιεργήσει 20.000 φυτά από αυτό το φθινόπωρο.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την τελευταία σημαντική εξέλιξη στον τομέα των φρούτων της Σικελίας, ο οποίος έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε προϊόντα όπως τα αβοκάντο, τα μάνγκο και τα μύρτιλα κατά την τελευταία δεκαετία.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής εξέλιξης, ο Costabile Romano, εμπορικός διευθυντής της Chiquita στην Ιταλία, δήλωσε ότι «η κίνηση αυτή έχει δύο στόχους: να ενισχύσει τους δεσμούς με τους Ιταλούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι ως προς την προέλευση των προϊόντων και πάντα θεωρούσαν τη Chiquita μια πραγματικά αγαπητή μάρκα, καθώς και να συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, τοποθετώντας την σε ένα διεθνές πλαίσιο».





