Μια νέα ποικιλία γλυκού βατόμουρου, η «Bestum», έκανε το ντεμπούτο της στην Fruit Logistica 2025, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του χρόνου. Η ποικιλία αυτή διακρίνεται για την γλυκιά γεύση της, την υφή της, την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή παραγωγική απόδοση. Οι αποδόσεις που μπορεί να δώσει η «Bestum», μπορούν να συγκριθούν με τις αποδόσεις που δίνουν κοινές ποικιλίες, όπως η «Loch Ness», γεγονός που καθιστούν την πρώτη μια ελκυστική επιλογή για τους παραγωγούς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εταιρεία «FruitMasters» που δημιούργησε την εν λόγω ποικιλία, διακρίθηκε με το βραβείο γευσιγνωσίας για την βιώσιμη ποικιλία μήλου Bloss®.