spot_img
spot_img

Τα πήρε όλα και έφυγε με… φορτηγό: Άδειο γραφείο άφησε ο Αυγενάκης στον Τσιάρα

Η φράση «παραλάβαμε καμένη γη» ωχριά μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Λευτέρη Αυγενάκη στον ερχόμενο Κώστα Τσιάρα. Και αυτό, διότι στην πραγματικότητα, ούτε «παράδοση» υπήρξε, ούτε φυσικά και παραλαβή!

Οι δύο συνάδελφοι κάθισαν στο σαλονάκι, μπροστά από το υπουργικό γραφείο, για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, στην οποία δέσποζε το απόλυτο κενό, αφού από τον τοίχο απουσίαζε ο πίνακας ζωγραφικής που κοσμούσε το χώρο από την εποχή του Κώστα Καραμανλή ακόμα! Το ίδιο και ο άλλος, με τη μάνα αγρότισσα, στα δεξιά του υπουργικού γραφείου, μπροστά στον οποίον έχουν βγει αμέτρητες φωτογραφίες από συναντήσεις υπουργών με ξένους και εγχώριους παράγοντες κλπ.

H ανταλλαγή των τυπικών φιλοφρονήσεων, επίσης πραγματοποιήθηκε μπροστά στο απολύτως άδειο γραφείο, στο οποίο το μόνο που καθρεφτίζονταν ήταν το προστατευτικό τζαμί. Ούτε καν μία μολυβοθήκη για τα μάτια του κόσμου. Ούτε καν το υπουργικό καλάθι για τα χαρτιά, το οποίο είχε αντικατασταθεί με ένα από τα δεκάδες που υπάρχουν στα γραφεία των υπαλλήλων. Ούτε καν ένα …ξεσκονόπανο στην άδεια βιβλιοθήκη απέναντι!

Ο Λευτ. Αυγενάκης αναχώρησε από το υπουργείο το οποίο διοικούσε επί έναν χρόνο, σχεδόν αμίλητος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής. Λίγο νωρίτερα, γύρω στις πέντε το απόγευμα, είχε αναχωρήσει το φορτηγό της μεταφορικής που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατέφτασε στη Λιοσίων κατά τις 12 το μεσημέρι, περίπου τρεις ώρες μετά τον τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον απερχόμενο ΥΠΑΑΤ.

Ολο αυτό το σκηνικό θα αποτελούσε ένα θεσπέσιο υλικό για σάτιρα, αν δεν αφορούσε ένα υπουργείο, δηλαδή ένα περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού. Τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά:

 • Τι ακριβώς φορτώθηκε στο φορτηγό της μεταφορικής; Πίνακες; Έπιπλα γραφείου; Άλλα αντικείμενα;
  • Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος σε κάθε αλλαγή ηγεσίας; Αν ναι, τα υπέγραψε υπηρεσιακός και ποιος; Πού μεταφέρθηκαν τα αντικείμενα που έφυγαν από το υπουργείο;

  Οι τακτικοί επισκέπτες του υπουργικού γραφείου του κ. Αυγενάκη λένε ότι λίγο μετά την υπουργοποίησή του, το εμβληματικό για το ΥΠΑΑΤ κάδρο «αποκαθηλώθηκε» και τη θέση του πήρε ένα άλλο, με φλογερό κόκκινο φόντο, το οποίο είχε ο αποπεμφθείς υπουργός και στο γραφείο του στο υπουργείο Αθλητισμού! Το έφερε από το σπίτι του στο υπουργείο Αθλητισμού και εν συνεχεία στο ΥΠΑΑΤ; Και αν ναι, το άλλο που αποτελεί περιουσία του υπουργείου, που το πήγε;

  Το γαλάζιο παρασκήνιο βοά ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποκεφάλισε τον Κρητικό υπουργό κυρίως για τις ατασθαλίες επί θητείες του, οι οποίες ήταν τόσο κραυγαλέες που έγιναν αρκετές φορές πρωτοσέλιδα. Και αυτό, γιατί αφορούσαν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με δεκάδες απευθείας αναθέσεις, που μάλιστα, οδήγησαν τον Σερκ. Χαρτουνιάν σε παραίτηση από την προεδρία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απηύδησε να πιέζεται για την υπογραφή τους!

  Το «κουφάρι» που παράδωσε στον διάδοχό του, μιλάει από μόνο του. Δεν αρκεί όμως! Οφείλει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης να απαντήσει σε έναν προς ένα τα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Και είτε το κάνει, είτε όχι, να δει λίγο το θέμα και ένας εισαγγελέας…

  Πηγή:ieidiseis.gr

  spot_img

  Διαβάστε επίσης

  Σχετικά Άρθρα

  spot_img