spot_img
spot_img

Αγκινάρα- Ισπανία: Επιβράδυνση της παραγωγής λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Σημαντική μείωση στην παραγωγή ισπανικών αγκινάρων έχουν προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις νότιες περιοχές της χώρας, όπως η Κόρδοβα. Σε περιοχές, μάλιστα, όπως η Μούρθια, οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους -10 βαθμούς  Κελσίου. Με βάση αυτές τις συνθήκες, είναι δύσκολη η διάθεση προϊόντων καλής ποιότητας, την ίδια στιγμή που η καταναλωτική ζήτηση είναι μεγάλη, αναφέρει χαρακτηριστικά στο κλαδικό μέσο ενημέρωσης «Freshplaza» o ιδιοκτήτης της εταιρείας  «Frutas y Hortalizas», Francisco Mas. Τέλος, όπως είναι εύλογο, οι τιμές έχουν παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση από την προηγούμενη Δευτέρα, η οποία φτάσει έως το 60%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img