spot_img
spot_img

Νέα ποικιλία άσπερμου λεμονιού παρουσιάζει η Αίγυπτος

Μια νέα, καινοτόμα ποικιλία λεμονιού με την ονομασία «Egypt 25» κατοχύρωσε επίσημα το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας. Η κατοχύρωση ολοκληρώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Ερευνητικού Κέντρου.

Η νέα ποικιλία ξεχωρίζει για δύο βασικά γνωρίσματα: παράγει καρπούς εντελώς απαλλαγμένους από κουκούτσια, διευκολύνοντας σημαντικά τη βιομηχανική επεξεργασία και την παραγωγή χυμού, ενώ τα δέντρα της δεν έχουν αγκάθια, γεγονός που αναμένεται να απλοποιήσει τη διαδικασία της συγκομιδής και να περιορίσει τις απώλειες στην παραγωγή. Παράλληλα, η δομή ανάπτυξής τους τα καθιστά ιδανικά για συστήματα εντατικής καλλιέργειας, επιτρέποντας τη φύτευση μεγαλύτερου αριθμού δέντρων ανά μονάδα επιφάνειας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, η επίσημη αναγνώριση της ποικιλίας εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της χώρας για την ανάπτυξη και διατήρηση του φυτικού κεφαλαίου, καθώς και για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των αγροτικών πόρων. Οι επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, τονίζουν τη σημασία του εγχειρήματος για την προστασία των γηγενών ποικιλιών. Παρά τα πλεονεκτήματά τους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η καλλιέργεια ποικιλιών χωρίς κουκούτσια ενδέχεται να παραμείνει πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λεμόνια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερους συνολικούς όγκους παραγωγής και μικρότερη ποικιλομορφία στην αγορά.

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img