spot_img
spot_img

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ την Πέμπτη

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ προκηρύσσει προειδοποιητική 24ωρη απεργία, «γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Γιατί μετά από 10 χρόνια εμπαιγμού και απαξίωσης της εργασίας μας, πρέπει να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ!

Διεκδικούμε

1. Τη χορήγηση της μη μισθολογικής παροχής της διατακτικής σίτισης ύψους 250 ευρώ το χρόνο αναδρομικά για τα έτη 2020, 2021 και για τα έτη 2022 και 2023 σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

2. Την ενσωμάτωση των αδειών του Υπαλληλικού Κώδικα στον Κανονισμό Προσωπικού του Οργανισμού, σύμφωνα με το Υπόμνημα-Αίτηση του Συλλόγου με αριθμό πρωτοκόλλου 277/07.06.2022

3. Να μην παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ από τους εργαζόμενους που έλαβαν ποσά σε εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων 8902/2018 και 8904/2018 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών («176 ευρώ»). Να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη (ν.4711/2020 – Α΄145/29.07.2020, ΚΕΦ. Β΄, άρθρο 6, παρ. 5) και να αντικατασταθεί με μία από αυτές που έχουν προταθεί επανειλημμένα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

4. Να πάρει θέση για το θέμα των 176 ευρώ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπό την ισχύουσα σήμερα σύνθεση.

5. Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών υπηρεσιακών αναγκών του Οργανισμού.

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων

για την αντιμετώπιση της ασυγκράτητης ακρίβειας,

χωρίς τεχνητές διακρίσεις και διαχωρισμούς, χωρίς διχαστικές κατηγοριοποιήσεις

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΝ –

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απεργούμε και δηλώνουμε:

-Κάτω τα χέρια από την άδεια ασθένειας’

-Κάτω τα χέρια από το μισθό μας – Καμία είσπραξη για τα 176 ευρώ

-Κάτω τα χέρια από το ωράριο μας

-Βάζουμε φρένο στην επαγγελματική και ηθική απαξίωσή μας

-Βάζουμε φρένο στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό

Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να μας λένε ότι πρέπει να χάσουμε ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες. Να θυσιαστούμε. Να υποβιβαστούμε. Γιατί δεν υπάρχει χώρος για εμάς όχι μόνο σε τούτο τον κόσμο, αλλά ούτε και σε αυτό τον Οργανισμό. Εμείς, οι εργαζόμενοι, είμαστε ο εχθρός των ίδιων των κυβερνήσεών μας. Είμαστε ο εχθρός και των Διοικήσεων που αυτές διορίζουν στον Οργανισμό μας για να υλοποιήσουν την πολιτική τους εναντίον μας. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε ο στόχος τους. Κάθε μέρα στη δουλειά, ζούμε αυτή την πραγματικότητα. Χωρίς τη συλλογική μας οργάνωση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Η πρόθεσή τους είναι να σαρώσουν και να ξηλώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα που τους εμποδίζει από το να δουλεύουμε περισσότερο και να αμειβόμαστε λιγότερο. Αυτός είναι ο στόχος.

Στόχος είναι να πληρώσουμε το μάρμαρο της δικής τους κρίσης. Στόχος είναι να ξαφρίζουν καθημερινά τις ούτως ή άλλως άδειες τσέπες μας. Να μας ρουφάνε το αίμα και να μην μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα.

Γιατί μόνο έτσι υπάρχει κέρδος γι’ αυτούς.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση δουλεύουν πάνω σε αυτό το σχέδιο.

Όχι για το λαό. Όχι για τους εργαζόμενους.

Οι Διοικήσεις των δημόσιων Οργανισμών είναι πιστοί υπηρέτες αυτών των πολιτικών. Τους ξέρουμε από την καλή κι από την ανάποδη, τους ζούμε και στο δικό μας Οργανισμό δέκα χρόνια τώρα. Με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την απαξίωση, τον αυταρχισμό. Εμείς είμαστε ο στόχος τους!

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, προχωράμε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τίποτα, δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να απεμπολήσουμε ούτε ίχνος από αυτά που δικαιούμαστε, ούτε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα πίσω. Γιατί δεν πάει άλλο. Γιατί εκεί που μας χρωστάγανε, έχουν βαλθεί να μας πάρουν και το βόδι».

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img