spot_img
spot_img

Πορτοκάλια: Αποζημιώσεις για πληγείσες περιοχές στη Λακωνία

Με 0,22 ευρώ το κιλό θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό στον Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι με εντολή του κ. Λιβανού θα αναθεωρηθούν πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή γιατί δεν ήταν δίκαια, με ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους αγρότες, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη χρονιά που ο ΕΛΓΑ πλήρωσε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις. Υπενθύμισε δε ότι η παρούσα κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα πλήρωνε αποζημιώσεις του 2017 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει σε εκκρεμότητα.

Έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας που έγινε η σύσκεψη των αγροτικών φορέων της περιοχής, είχε συγκεντρωθεί ομάδα αγροτών, ο επικεφαλής της οποίας κ. Βασίλης Βρουλίτης, πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έθεσε στον κ. Λιβανό και το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής, η οποία έχει προκύψει από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Ο ΥπΑΑΤ δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι το βάρος είναι δυσβάσταχτο», τόνισε ο κ. Λιβανός και υπενθύμισε όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο κ. Λιβανός συναντήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα, με τον Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής, ιδιαίτερα για ζητήματα άρδευσης. Ο κ. Λιβανός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξή τους στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0».

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img