spot_img
spot_img

Εσπεριδοειδή: Ρίχνει τη ζήτησή της η γερμανική αγορά

Μειωμένη ήταν η ζήτηση για πορτοκάλια στη γερμανική λαχαναγορά, αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε σε ιδιαίτερη πίεση στις τιμές κατά την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι τιμές ήταν στα ίδια επίπεδα ή σε ασήμαντα χαμηλότερα σε σχέση με λίγες ημέρες ακόμα πιο πριν. Μόνο τα κοκκινόσαρκα πορτοκάλια, είδαν τις τιμές τους να ανεβαίνουν σημαντικά.

Τα ισπανικά πορτοκάλια καθόρισαν τις συνθήκες της γερμανικής αγοράς σε αυτό το φρούτο και κατά την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε έτι περεταίρω από προς τις σαλουστιάνες, τα lane late και τα navelate.

Τα πορτοκάλια από τις αφρικανικές χώρες, όπως οι σαλουστιάνες από το Μαρόκο και τα βαλέντσια από την Αίγυπτο, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν έναν συμπληρωματικό ρόλο. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η φετινή παραγωγή αιγυπτιακών βαλέντσια είναι περιορισμένη.

Στην τελική ευθεία τα μανταρίνια

Στα μανταρίνια, η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία. Οι παραδόσεις έπεσαν δραστικά, αλλά έφταναν για να καλύψουν τη ζήτηση και οι τιμές παρέμεναν σταθερές. Πρωταγωνιστούν τα orri από την Ισπανία και το Ισραήλ, με τα ισπανικά nadorcott, τα τούρκικα murcott και τα μαροκινά nadorcott να έρχονται δεύτερα σε προτίμηση. Οι τρύπες έκλειναν με ιταλικά προϊόντα.

Φ.Κ.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img