spot_img
spot_img

Απελπιστική η κατάσταση στον γεμιστήρα αγροτικών φαρμάκων στη Σκύδρα

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον γεμιστήρα αγροτικών φαρμάκων για τα αγροτικά βυτία στο Λιποχώρι της Σκύδρας εξέφρασαν στην Βουλή ο Α.  Αβδελάς, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, και ο Κ. Χήτας, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων από το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις απορριφθείσες κενές συσκευασίες και τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Αναλυτικά ο προβληματισμός των δύο βουλευτών:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ενώ όμοροι Δήμοι έχουν λύσει το θέμα των κενών συσκευασιών των αγροτικών φαρμάκων, στον Δήμο Σκύδρας στην Πέλλα η κατάσταση φαίνεται να είναι μη διαχειρίσιμη. Συγκεκριμένα, στο ως άνω Δημοτικό Διαμέρισμα του Λιποχωρίου η εικόνα με τις διάσπαρτες πεταμένες κενές συσκευασίες δεν τιμά κανέναν. Δεν είναι πολύς ο καιρός, που ο Δήμος Σκύδρας αναγκάστηκε να «τρέξει», ώστε να συμμαζέψει τις δεκάδες παράνομες χωματερές στα όρια του και έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με την δική του ολιγωρία στο θέμα των κενών συσκευασιών των αγροτικών φαρμάκων, μη μπορώντας να περιορίσει το πρόβλημα της ακατάστατης εναπόθεσής τους και μη θέτοντας τέλος στην «εγκληματική» για το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία κατάσταση που επικρατεί σε πολλά «γεμιστάρια» αγροτικών φαρμάκων, όπως αυτό του Λιποχωρίου, της Σκύδρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η υγεία των κατοίκων αλλά και το τοπικό φυσικό περιβάλλον από τις αλόγιστα πεταμένες και παραμένουσες στην περιοχή κενές συσκευασίες και τα τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο Λιποχώρι της Σκύδρας στην Πέλλα;

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img