spot_img
spot_img

Αβοκάντο: Με καλά μεγέθη στην αγορά τα κρητικά HASS

Στα μέσα Μαρτίου ανάλογα με το μέγεθος των καρπών, οι παραγωγοί λαμβάνουν από 2,70 έως 3,10 ευρώ το κιλό.

Oλοκληρώθηκε η διακίνηση των κρητικών αβοκάντο Fuerte, με την ελληνική αγορά να εκφράζει μεγάλη ζήτηση, να τα καταναλώνει από νωρίς και να δίνει πλέον σειρά στα κρητικά Hass. Τα Fuerte απέδωσαν φέτος στους παραγωγούς των Χανίων πολύ καλές τιμές, δηλαδή 2,20-2,30 ευρώ το κιλό, ενώ τα μεγάλα μεγέθη καρπών πληρώθηκαν έως και 2,50 ευρώ.

Με πολλά 14άρια και 16άρια έρχονται τα Hass

Όσον αφορά την ποικιλία Hass, που πλέον βρίσκεται στο προσκήνιο, παρότι γενικά πρόκειται για πιο μικρόκαρπη ποικιλία σε σχέση με τη Fuerte, φέτος θα δώσει αρκετά μεγάλους καρπούς, λόγω του νεαρού των φυτεύσεων. Έτσι, με τα αβοκάντο Hass να έχουν κοπεί φέτος στην ώρα τους, έχοντας δηλαδή ανεβάσει τα κατάλληλα λιπαρά, βλέπουμε πως στο μεγεθολόγιο υπάρχουν αρκετά 14άρια και 16άρια και γενικά απουσία καρπών που είναι μικρότεροι από το μέγεθος 26.

Όσον αφορά τις τρέχουσες τιμές, στα μέσα Μαρτίου ανάλογα με το μέγεθος των καρπών, οι παραγωγοί λαμβάνουν από 2,70 έως 3,10 ευρώ το κιλό. Η εμπορική πορεία των κρητικών Hass θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 15 Απριλίου και θεωρείται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί θετικά, παρότι την ίδια στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά εισαγόμενα αβοκάντο με τιμής χονδρεμπορικής στα 2,20 ευρώ το κιλό. Παρότι είναι πολύ πιο φτηνά από τα κρητικά, η ποιότητα τους δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή των κρητικών αβοκάντο.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img