spot_img
spot_img

Χορηγοί και υποστηρικτές του Διεθνούς Συνεδρίου Εσπεριδοειδών, Θεσσαλονίκη – 23 Απριλίου

Οι Χορηγοί σε ένα Συνέδριο είναι πρώτιστης σημασίας γιατί με το βάρος του ονόματος τους επικυρώνουν τη σημασία και βοηθούν πρακτικά στην υλοποίηση του. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο άκουσμα της είδησης από τις εταιρείες του χώρου για το Διεθνές Συνέδριο Εσπεριδοειδών ήταν έντονο, γεγονός που δικαιώνει την απόφασή μας για την επιλογή του συγκεκριμένου προϊόντος ως πρωταγωνιστή. Σας παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά τους Χορηγούς και τους Υποστηρικτές του Διεθνούς Συνεδρίου Εσπεριδοειδών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους.

Όσες νέες εταιρείες επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό το φιλόδοξο και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα Συνέδριο, μπορούν να έρθουν σε επαφή με το περιοδικό Φρουτονέα στο 210 48112212 και στο anna.m@froutonea.gr.

ΧΟΡΗΓΟΙ

EUROCHEM

Η EuroChem είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανόργανων λιπασμάτων και ταυτόχρονα μία από τις ελάχιστες που παράγουν και τα τρία κύρια θρεπτικά στοιχεία άζωτο (Ν), φώσφορο (P) και κάλιο (K). Με τη δουλειά της γεωπονικής της ομάδας και τη βοήθεια των ομάδων υποστήριξης, πωλήσεων και marketing, η EuroChem εφοδιάζει τους παραγωγούς σε Ελλάδα και συνολικά σε πάνω από 30 ευρωπαϊκές χώρες με περισσότερους από 4 εκατομμύρια τόνους λιπάσματος υψηλής ποιότητας κάθε χρόνο. Τα υψηλής αξίας προϊόντα της, παρασκευάζονται με σκοπό την μακρά θρεπτική διάρκεια, εξασφαλίζοντας τον βέλτιστο εφοδιασμό της καλλιέργειας με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Επίσης, κάθε χρόνο διεξάγει εκατοντάδες εμπορικά και επιστημονικά πειράματα αγρού σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της, ανεξαρτήτως συνθηκών-καλλιεργειών.

KROP

Η Krop ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 και εξελίχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στον 3ο μεγαλύτερο εξαγωγέα εσπεριδοειδών της Ελλάδας, με μερίδιο αγοράς 10%. Είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, με εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της καλλιέργειας και τυποποίησης φρούτων, με έμφαση στις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης, εφαρμόζοντας στην πράξη τη συμβολαιακή γεωργία. Η Krop εξαγοράστηκε από την Fruvenco SA και ήδη δραστηριοποιείται με επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία. Είναι εξειδικευμένη στα ελληνικά εσπεριδοειδή και στελεχωμένη από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία και γνώση στον τομέα της γεωργίας. Διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, υιοθετεί πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και σε συνδυασμό με το ταχύτατο δίκτυο διανομής των προϊόντων από τη συγκομιδή τους μέχρι τον τελικό καταναλωτή, η Krop ανταποκρίνεται ακόμα και στα πιο απαιτητικά αιτήματα.

PREPAC

Η PREPAC ιδρύθηκε το 1982 σαν προσωπική εταιρεία και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στον τομέα της συσκευασίας αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Το 1999, μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, και επέκτεινε τις δραστηριότητές της έτσι ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων συσκευασίας και αναλωσίμων υλικών με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη αύξηση σε ανθρώπινο δυναμικό, πηγές υλικών και τεχνογνωσία. Από το 2002 λειτουργεί υποκατάστημα με έδρα την Θεσσαλονίκη, γεγονός που βελτίωσε αποφασιστικά την εξυπηρέτηση των πελατών μας στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Η PREPAC είναι διαχωρισμένη σε έξι επιχειρισιακές μονάδες (product group). H φιλοσοφία της εταιρείας είναι να παρέχει στους πελάτες μία ολοκληρωμένη γκάμα μηχανημάτων και υλικών συσκευασίας. Κάθε ομάδα προϊόντων διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα στελεχών τα οποία προσφέρουν στους πελάτες και την αγορά μία μοναδική πηγή γνώσεων και εμπειριών. Η PREPAC AEBE παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα.

AGROFRESH

Η AgroFresh είναι μια εταιρεία AgTech με 40 χρόνια εμπειρίας μετά τη συγκομιδή. Το όραμά της να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων και να διατηρήσει τους πόρους του πλανήτη, οδήγησε την AgroFresh στο να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις που αφορούν όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η AgroFresh προσφέρει διαχρονικά μια ευρεία γκάμα προϊόντων μετασυλλεκτικής προστασίας των εσπεριδοειδών, όπως είναι το ActiMist, ένα μυκητοκτόνο καπνού, ενώ η απόκτηση της Tecnidex, μιας σημαίνουσας εταιρείας στον χώρο του μετασυλλεκτικών μυκητοκτόνων, των κεριών και των βιολογικών σκευασμάτων για την αγορά εσπεριδοειδών, ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά των εσπεριδοειδών και όχι μόνο. Μέσω και της εταιρείας AgroFresh Hellas, διαθέτει τον πληρέστερο κατάλογο για την αποτελεσματική μετασυλλεκτική διαχείριση εξασφαλίζοντας την προστασία των καρπών, από τη συγκομιδή τους μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΟΚΑΑ

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑA Α.Ε.) αποτελεί το μεγαλύτερο αφανή εταίρο στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων της χώρας διευκολύνοντας την τροφοδοσία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού με φρούτα, λαχανικά, κρέατα και αλιεύματα. Η σύνθεση των δραστηριοτήτων του ΟΚΑA Α.Ε., αποτελούμενη από 2 Κεντρικές Αγορές συνολικής επιφάνειας 300 στρεμμάτων, 11 Ιχθυόσκαλες, εγκαταστάσεις διαρκώς εκσυγχρονιζόμενες για την ανάπτυξη του χονδρεμπορίου, σύγχρονη λιανεμπορική πτέρυγα για τους καταναλωτές, συσκευαστήρια και χώρους αποθήκευσης, τον καθιστούν ως τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πάρκων τροφίμων στα Βαλκάνια.

ACHAIΑ FRUITS

Η Achaia Fruits διαθέτει σύγχρονο συσκευαστήριο σε στεγασμένο χώρο 1600 τ.μ. εντός ιδιόκτητου χώρου 10.000 τ.μ. στη Κουλούρα – Αιγίου με γραμμή διαλογής επεξεργασίας και τυποποίησης φρούτων δυναμικότητας 100 τόνων, γραμμή μικροσυσκευασιάς (GIRSACK ΔΙΚΤΥ), 3 θαλάμους απο-πρασινισμού δυναμικότητας 30 τόνων ο καθένας, 4 ψυκτικούς θαλάμους 200 τόνων με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα και ιδιόκτητα φορτηγά – ψυγεία για τη μεταφορά των προϊόντων της. Η ποιότητα των προϊόντων είναι η πρώτη της προτεραιότητα γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο έμπειρων συνεργατών και παραγωγών τους οποίους αξιολογεί ελέγχει και στηρίζει σ’ όλες τις φάσεις της καλλιέργειας προσβλέποντας στην συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα και προσδοκώντας στη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης του καταναλωτή. Η ACHAIA FRUITS έχει ομάδα παραγωγών τους οποίους πιστοποιεί κάθε έτος για ορθή καλλιεργητική πρακτική, υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.α. δυναμικότητας 3.000 τόνων εσπεριδοειδών. Ο κύκλος εργασιών είναι 7.000 τόνους σε όλα τα φρούτα. Επιπλέον, η Achaia Fruits έχει εμπειρία και δυνατότητα για ποικιλία συσκευασιών ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της.

BALAKANAKIS OLYMPIC FRUIT

Η εταιρεία Balakanakis Olympic Fruit εδρεύει στο Ναύπλιο της Πελοποννήσου, όπου ένα πλήρως εξοπλισμένο συσκευαστήριο προετοιμάζει για εξαγωγή τα προϊόντα που καλλιεργούνται στη νότια Ελλάδα. Το κύριο μέλημά της εταιρείας είναι η ικανοποίηση των καταναλωτών από τα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά φρούτα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιλογή των καλύτερων προϊόντων της ελληνικής γης. Στα επόμενα χρόνια, μέσω συνεχών επενδύσεων, η εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύει τις μεγάλες αλυσίδες της ευρωπαϊκής αγοράς με πλήρως ελεγμένα, πρώτης ποιότητας φρέσκα και λαχανικά, πάντα πιστή στη δέσμευσή της να διασφαλίζει την ικανοποίηση των καταναλωτών με τη φρέσκια και υγιεινή γεύση της φύσης.

BASF

Ως αξιόπιστος συνεργάτης, η BASF διαθέτει στην Ελληνική αγορά καθιερωμένα και καινοτόμα μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και ρυθμιστές ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας και της προστασίας των καλλιεργειών. Τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος Agricultural Solutions και μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων σπόρων. Οι ολοκληρωμένες και συνδυαστικές λύσεις, που προσφέρει πλέον η BASF στον Έλληνα παραγωγό, καλύπτουν τις ανάγκες του, από το σπόρο έως τη συγκομιδή και βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης και στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η γεωργική παραγωγή και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα της επιχείρησής του.

CITROSOL

Η CITROSOL παράγει εξειδικευμένα προϊόντα για τη διατήρηση της ποιότητας και της φρεσκάδας των φρούτων και λαχανικών μετά τη συγκομιδή τους, ώστε να φτάνουν στον καταναλωτή με όλη τους τη γεύση και την υψηλότερη ποιότητα, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Ιδρύθηκε και έχει την έδρα της στη Βαλένθια και σήμερα είναι παρούσα στις κύριες χώρες παραγωγής εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων σε όλο τον κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 22 χώρες, με δικό της προσωπικό στην Αίγυπτο και το Περού, και μια θυγατρική εταιρεία στη Νότια Αφρική. Στην πιο πρόσφατη, σημαντική επενδυτική της κίνηση, η Citrosol, μέσω της θυγατρικής της FLC Technologies, αγόρασε τις μονάδες παραγωγής της Fomesa Fruitech και της Brogdex Ibérica. Με την εξαγορά αυτή, η Citrosol ενισχύει την ισχυρή οργανική ανάπτυξη που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, διεισδύοντας πλέον σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

LEVENTOGIANNIS & C

Η εταιρεία Λεβεντογιάννης Ο.Ε. ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1987 από τον Δημήτριο και τον Παναγιώτη Λεβεντογιάννη. Το 1996 προστέθηκε στο δυναμικό της εταιρείας ο Κωνσταντίνος Λεβεντογιάννης. Μέσα σε λίγα χρόνια η εταιρεία επέκτεινε τιςδραστηριότητές της στην ανατολική και δυτική Ευρώπη. Σκοπός της είναι η συνεχής προσπάθεια για να προσφέρει ευελιξία και αξιοπιστία σε κάθε μεμονωμένη συνεργασία της και στόχος της η διαρκής επιβεβαίωση ότι η εταιρία είναι ικανή να προσφέρει αποτελεσματική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της κάθε παραγγελίας. Η ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο.Ε. δεσμεύεται να διανέμει υγιεινά, θρεπτικά και ασφαλή προϊόντα στον καταναλωτή προωθώντας ταυτοχρόνως τη χρήση μεθόδων φιλικών προς τοπεριβάλλον, ενισχύοντας τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εξαγωγή εσπεριδοειδών και υπόσχεται υψηλού επιπέδου συνεργασία με διεθνούς φήμης εταιρείες.

SOFRONIADIS

H οικογένεια Σωφρονιάδη ασχολείται αποκλειστικά με το εμπόριο φρούτων από το 1973. Η εταιρεία διατηρεί ψυγεία και συσκευαστήριο στην περιοχή της Αργολίδος με έδρα τη Νέα Κίο και υποκατάστημα στο Ανυφί, συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ., από τα οποία τα 6.000 τ.μ. περιλαμβάνουν το συσκευαστήριο και τα ψυγεία χωρητικότητας 800 τόνων. Η εταιρεία διακινεί ετησίως σε Ελλάδα, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία 15.000 τόνους φρούτων, τα οποία είναι κυρίως βερίκοκα, σταφύλια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια και λεμόνια.

Όλες οι διαδικασίες που αφορούν την συλλογή, τυποποίηση, συσκευασία και διανομή, έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: την παραγωγή τυποποιημένων, ποιοτικών και ασφαλών προιόντων και είναι πιστοποιημένες με GLOBAL GAP 2 , GLOBAL GAP GRASP, ISO 22.000:2005 και GR BIO 01.

TSAVDARIDIS PACKAGING

Η επιχείρηση TSAVDARIDIS PACKAGING με σταθερή παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1965 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στον τομέα των υλικών συσκευασίας φρούτων και οπωροκηπευτικών. Διαθέτοντας ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της, εισάγει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται υλικά συσκευασίας, με συνέπεια, ταχύτητα και ανταγωνιστικές τιμές. Στόχος της είναι να προμηθεύσει με αρίστης ποιότητας υλικά, επιχειρήσεις που επιθυμούν την ασφαλή και πρωτοποριακή συσκευασία των προϊόντων τους.

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 Συστήματα Διαχείρισης παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.

YARA

Η θρέψη και η λίπανση των καλλιεργειών είναι το αντικείμενο που αναπτύσσει η Yara τον τελευταίο αιώνα. Έτσι, η Yara Ελλάς μπορεί να προσφέρει μια πλήρη γκάμα λιπασμάτων στην ελληνική αγορά. Τα λιπάσματά της ομαδοποιούνται σε οικογένειες προϊόντων για να διευκολύνεται η επιλογή του σωστού τύπου κάθε φορά. Αν ψάχνετε για αποτελεσματικά λιπάσματα αζώτου ή αζώτου μαζί με θείο, σύνθετα λιπάσματα που περιέχουν όλα τα κύρια θρεπτικά συστατικά, λιπάσματα μικροθρεπτικών στοιχείων για να διορθώσετε μια ανεπάρκεια ή κάτι άλλο, στη Yara θα βρείτε όλες τις επιλογές.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img