Η ακρίβεια ήταν αυτή που καθόρισε τις αποφάσεις των καταναλωτών κατά την φετινή πασχαλινή αγορά. Τα φρούτα και λαχανικά που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον και φέτος ήταν μεν οι τομάτες, τα αγγούρια και τα διάφορα υλικά για σαλάτες (φυλλώδη λαχανικά, μυρωδικά κλπ.), αλλά η ζήτηση ήταν εμφανώς λιγότερη σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Όπως απαντούν, μάλιστα, σαρκαστικά άνθρωποι της αγοράς φρούτων, στην ερώτηση, ποια προϊόντα φρούτων και λαχανικών διακινήθηκαν φέτος το Πάσχα, αυτά ήταν «τα αρνιά». Κατά τα λοιπά, στα φρούτα κυριάρχησαν οι φράουλες.
Οι νέοι κωδικοί μετά το Πάσχα
Ωστόσο, το Πάσχα παρήλθε και έχουμε νέες αφίξεις στην Λαχαναγορά της Αθήνας. Τα πρώτα πυρηνόκαρπα έχουν αρχίσει να παίρνουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες και κατά κύριο λόγο εισαγόμενες, από την Ισπανία και την Ιταλία, όπως συμβαίνει στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, ενώ στα μούσμουλα, 9 στις 10 παρτίδες προέρχονται από την Ανδαλουσία. Τα υπόλοιπα πυρηνόκαρπα είναι ακόμα απόντα από την αγορά. Επίσης, ανεβαίνει η ποσότητα των καρπουζιών και των πεπονιών, καθώς στο «γήπεδο» έχουν μπει πλέον και τα θερμοκηπιακά προϊόντα της Ηλείας, αλλά ακόμα η ισχυρότερη παρουσία αυτών των προϊόντων προέρχεται από την Κρήτη. Οι τιμές παραγωγού για τα καρπούζια της Κρήτης κυμαίνονται στο 1-1,30 ευρώ το κιλό, ενώ για τα πεπόνια στα 2 ευρώ το κιλό.