Η σεζόν του τουρκικού ακτινιδίου έχει ξεκινήσει και όπως κάθε χρόνο η Τουρκία αύξησε την παραγωγή του εν λόγω φρούτου. Παρά το γεγονός ότι η τοπική παραγωγή δεν είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τη ζήτηση στην Τουρκία, μερικά από τα φρούτα εξάγονται επίσης στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τον Coskun Eren, διευθυντή εξαγωγών της εταιρείας Eren, η γνώση και η ζήτηση της αγοράς για το τουρκικό ακτινίδιο αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως η σεζόν έχει ξεκινήσει και θα ανεβάσει ρυθμό τις επόμενες εβδομάδες: «Πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής. Η σεζόν ξεκίνησε πρόσφατα από το Μερσίν. Η κύρια περιοχή μας για το ακτινίδιο, η Yalova, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Υπάρχουν επίσης ακτινίδια στην ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας, την περιοχή Ρίζε, που θα ξεκινήσουν με ελαφρά καθυστέρηση μετά τη Γιάλοβα. Η ποσότητα έχει αυξηθεί και δεν υπάρχουν προβλήματα ποιότητας που αξίζει να αναφερθούν μέχρι στιγμής. Τα ακτινίδια θα αρχίσουν να αποθηκεύονται τον Νοέμβριο και αναμένουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του όγκου θα ληφθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αναμένουμε να συνεχίσουμε τις πωλήσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2022».