Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ περίπου 110 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς αποζημιώσεις, ενώ πιθανή είναι και συμπληρωματική πληρωμή δικαιούχων ενίσχυσης ζωοτροφών του μέτρου 22, η οποία θα περιλαμβάνει όσους κτηνοτρόφους είχαν πρόβλημα λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, αλλά και νεοεισερχόμενους.
Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, το πρωί της Πέμπτης (16/2) στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς όπου επιπλέον για το μέτρο της επιστροφής ΕΦΚ 76 εκατ. ευρώ αγροτικού πετρελαίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για όλο το 2023, διευκρίνισε πως θα δοθεί μόνο σε κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς, όπως έγινε και πέρυσι.
Ο κ. Γεωργαντάς προανήγγειλε, επίσης, σε σχέση με τις εκκρεμότητες των αγροπεριβαλλοντικών, πως οι αυτόχθονες φυλές θα πληρωθούν εντός του μήνα. Ενώ , για τον μελισσοκομικό κλάδο, που πλήττεται όπως είπε από την ακρίβεια, επιβεβαίωσε πως είναι υπό επεξεργασία τα δεδομένα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα σύντομα, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης.