Χωρίς προβλήματα προχωρά η σεζόν της τουρκικής φράουλας. Μάλιστα, από 70 έως 80 χιλιάδες τόνους προϊόντος από 20 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης αναμένεται φέτος η παραγωγή θερμοκηπιακής φράουλας στη Μερσίνη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εμπορικής ένωσης της περιοχής του Atayurt, İbrahim Kaynar. Η παραγωγή φράουλας πραγματοποιείται ειδικά σε Atayurt, Arkum, Atakent και Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün και Çeltikçi.
Δηλώνοντας ότι οι φράουλες συλλέγονται από τα θερμοκήπια της περιοχής ακόμη και το χειμώνα, ο Kaynar είπε ότι «παρέχουμε το 30 τοις εκατό της παραγωγής φράουλας της Τουρκίας και το 60 τοις εκατό των εξαγωγών. Αυτή τη στιγμή δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις λόγω της περιορισμένης ποσότητας συγκομιζόμενων προϊόντων. Ωστόσο, από εδώ και πέρα η ποσότητα της συγκομιδής θα αυξηθεί σταδιακά, ειδικά τον Απρίλιο, και όλοι θα μπορούν να καταναλώνουν άφθονες φράουλες».
Κάποιες από τις φράουλες θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά και κάποιες από αυτές θα διατεθούν στη διεθνή αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.Οι φράουλες, που αποτελούν πηγή εισοδήματος για περίπου 3 χιλιάδες οικογένειες από την περίοδο φύτευσης μέχρι το τέλος της συγκομιδής, φτάνουν στα τραπέζια μετά τη χειρωνακτική εργασία χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών.