Στα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει στη Νέα Βύσσα του Έβρου η συγκομιδή για τα φρέσκα, πράσινα σκόρδα, τα οποία όμως παράγονται σε μικρές ποσότητες, ενώ γύρω στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή για το ξηρό σκόρδο, που αποτελεί και τον κύριο όγκο της παραγωγής. Όλα αυτά με την προϋπόθεση, φυσικά, πως μέχρι τότε δεν θα πέσουν υπερβολικές βροχές. Ωστόσο, η καλλιεργητική επιφάνεια έχει μειωθεί λίγο φέτος, λόγω γήρανσης των παραγωγών, μη εύρεσης ποιοτικού εργατικού δυναμικού και -φυσικά- λόγω κόστους, καθώς τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη σπορά είχαν ανατιμηθεί κατά 40-60%, ενώ οι παραγωγοί δεν μπορούν κόλας να περάσουν όλο αυτό το επιπλέον κόστος στους δικούς μας αγοραστές. Έτσι, η συγκομιδή σκόρδου από τη Νέα Βύσσα θα είναι λίγο μικρότερη σε σχέση με εκείνη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ δεν θα είναι αρκετή για κάτι περισσότερο από την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς.
Όσον αφορά, τέλος, την κυκλοφορία του ελληνικού σκόρδου της τελευταίας συγκομιδής, πήγε πολύ καλά στην ελληνική αγορά, με τη ζήτηση να είναι υψηλή. Πλέον, οι ποσότητες που κυκλοφορούν είναι ασήμαντες, καθώς αυτήν τη στιγμή τα αποθέματα έχουν τελειώσει και η ελληνική αγορά πραγματοποιεί εισαγωγές σκόρδου από την Ισπανία και την Κίνα. Επίσης, μέσα στον Απρίλιο θα φτάσουν και τα πρώτα σκόρδα από τη νέα συγκομιδή της Αιγύπτου.