spot_img
spot_img

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Σημανδράκος

Την παραίτηση του από τη θέση του, εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, φαίνεται να έχει πλέον υποβάλει ο μέχρι και χθες πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλης Σημανδράκος. Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την ώρα συνεδριάζει χωρίς τον Βαγγέλη Σημανδράκο η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη, με θέμα κάποιες αλλαγές στις διευθυντικές θέσεις του Οργανισμού.

Έτσι, φτάνει στο τέλος της η βεντέτα ανάμεσα στον Σημανδράκο και τον Αυγενάκη, με τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης, να προσπαθούν να “μετρήσουν τα κομμάτια τους”, μετά και τη δεύτερη κακή – όπως καταγγέλλουν οι αγροτικοί φορείς και οι ίδιοι οι αγρότες – πληρωμή των ενισχύσεων.

Ανεξάρτητα από το πόσο δίκιο έχει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένας τέτοιος οργανισμός προφανώς δεν αρκεί να εφαρμόζονται οι συμβάσεις και οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για να λειτουργεί σωστά. Όταν δεν συνεργάζεται η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, τότε προφανώς τα σπασμένα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι αγρότες, με εξαίρεση βέβαια όλους εκείνους που σίγουρα υπάρχουν, οι οποίοι λαμβάνουν επιδοτήσεις που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, είτε στην Κρήτη είτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον Βαγγέλη Σημανδράκο, να έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί όχι προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά προς το Μαξίμου, όταν στις αρχές Νοεμβρίου κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις κακές πληρωμές του Οκτωβρίου, που χαρακτηρίστηκαν ως φιάσκο και μάλιστα πρωτοφανές.

Τότε, βέβαια, ο Βαγγέλης Σημανδράκος είχε προχωρήσει και εξηγήσεις αλλά και σε δημόσιες ανακοινώσεις, προσκομίζοντας τα δικά του στοιχεία για να υποστηρίξει ότι θα ήταν άδικο να φορτωθεί στις δικές του πλάτες όλη η ευθύνη, τόσο για τα κακώς κείµενα στον Οργανισµό, όσο και για τα θεσµικά ατοπήµατα που είχαν ως αποτέλεσµα την κακοπληρωµή του Οκτωβρίου.

Το Μαξίμου προτίμησε να περιμένει την παραίτηση Σημανδράκου, αφού μια απομάκρυνση του επιλεγμένου από τον ΑΣΕΠ προέδρου θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην ομαλότητα των πληρωμών που έτσι κι αλλιώς τινάχτηκε στον αέρα, αν κρίνουμε από την πληρωμή του υπόλοιπου 30% της βασικής, που για τους μεν της Πειραιώς ήταν τρομαχτικά πετσοκομμένο και για τους δε παραγωγούς των άλλων τραπεζών…δεν έχει πιστωθεί ακόμη μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων.

Βεβαίως, δεν έδωσαν περαιτέρω επιχειρήματα ούτε στον υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να καταστεί αυτόµατη η αποµάκρυνση Σηµανδράκου. Απλά, επιβεβαίωσαν κατά κάποιο τρόπο τη «συμφωνία»  που είχε γίνει στις αρχές Νοεµβρίου, στη συνάντηση του Μαξίµου.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος υπουργός, έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά την “εποχή Σημανδράκου” μια νέα εποχή γεννιέται, αφού θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημιουργία ενός “νέου ΟΠΕΚΕΠΕ”.

Αυτή την ώρα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, τόσο για την παραίτηση του προέδρου όσο και για τις πληρωμές, για το 35% των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης που έχουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες πλην της Πειραιώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα χρήματα έχουν ξεκινήσει να φαίνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Πηγή: neakriti.gr

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img