spot_img
spot_img

Ξεκινάμε δυναμικά για την FreshCon Market 2023!

Το FreshCon Market επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των παράπλευρων εκδηλώσεων της FRESKON και η ομάδα των ΦΝ έχει ήδη δρομολογήσει τις συνομιλίες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων αλυσίδων Σ/Μ των Βαλκανίων προκειμένου να δώσουν το παρών στο FreshCon Market 2023, το οποίο θα λάβει χώρα στις 24-25 Απριλίου 2023. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί φέτος στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, με αγορές όπως αυτή της Πολωνίας να αποτελεί μια από αυτές, δεδομένων των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζει για τους Έλληνες διακινητές.

Φέτος, παρατηρούμε – μέσα από τις πρώτες επαφές μας με τους υπεύθυνους αγοραστές – ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται  από τις ευρωπαϊκές αλυσίδες είναι πιο «ζωηρό» από τις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ γίνεται παράλληλα μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσουμε νέες αλυσίδες Σ/Μ. Στις παρακάτω γραμμές ακολουθεί η λίστα με τις αλυσίδες Σ/Μ που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά το προσεχές διάστημα με νέες εταιρείες μέχρι να φθάσουμε στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση. 

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Web: www.xalkiadakis.gr 

Η Εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των Σ/Μ από το 1980 μέχρι και σήμερα. Με παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με 41 καταστήματα, όντας ο μεγαλύτερος εργοδότης στο λιανεμπόριο του νησιού με πάνω από 1.500 ανθρώπους στο δυναμικό της και στηρίζοντας με κάθε μέσο τον κοινωνικό ιστό του νησιού μέσα από προγράμματα φιλανθρωπικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων η εταιρεία Χαλκιαδάκης θεωρείται το σούπερ μάρκετ των κρητικών. Η επιχείρηση υποστηρίζεται και στηρίζει την κρητική οικονομία: τα κρητικά προϊόντα έχουν τη τιμητική τους στα ράφια της αλυσίδας και η στρατηγική στήριξης των κρητικών παραγωγών είναι έκδηλη σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Η εμπιστοσύνη των Κρητικών προς την επιχείρησή αλλά και η δέσμευση της επιχείρησης για την αδιαπραγμάτευτη και συνεχόμενη ανταπόκριση στις ανάγκες του κρητικού καταναλωτή αποτελούν την κινητήριο δύναμη και την ψυχή της Χαλκιαδάκης Α.Ε.

DISCOUNT MARKT – ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Web: www.discountmarkt.gr

Η Discount Markt είναι η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Το 2005 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ και από τότε επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της, έχοντας ήδη σήμερα συνολικά 87 καταστήματα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Για την εξυπηρέτηση των  αναγκών λειτουργίας της, ο όμιλος διαθέτει ένα ιδιόκτητο και υπερσύγχρονο κέντρο logistics 26.000 τ.μ., ενώ συνολικά απασχολούνται πάνω από 1500 εργαζόμενοι. Στα Discount Markt οι πελάτες απολαμβάνουν πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων άριστης ποιότητας, ιδιωτικής ετικέτας αλλά και επώνυμων προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

STEASA FRUIT MARKET  (ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ)

Το 2010 δημιουργήθηκε με μεράκι και συνέπεια για τον καταναλωτή, η Φρουταγορά  «STEASA FRUIT MARKET LTD»*, η οποία στεγάζεται στην Υπεραγορά Αθηαινίτη. Η Αθηαινίτης είναι μία από τις πρώτες Υπεραγορές που λειτούργησαν στη Λευκωσία, προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα, στις χαμηλότερες τιμές – και με αυτήν τη φιλοσοφία λειτουργεί και η Σteasa Fruit Market. Πιο συγκεκριμένα, φιλοσοφία της είναι να συνδυάζει το πάθος και τη φροντίδα μιας οικογένειας, με τις καλύτερες επαγγελματικές πρακτικές μιας σύγχρονης Επιχείρησης και να δημιουργεί έτσι αξίες για τους καταναλωτές.

MERCATOR

Web: www.mercator.rs

Η εταιρεία «MERCATOR-S» είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Σ/Μ στη Σερβία, με παρουσία σχεδόν σε 100 πόλεις. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων, που περιλαμβάνει πάνω από 400 καταστήματα. Σήμερα, η «MERCATOR-S» είναι η εταιρεία με τον τρίτο μεγαλύτερο ισολογισμό στη Σερβία, απασχολεί περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί πάνω από 300.000 πελάτες ημερησίως.

VEROPOULOS D.O.O

Web: www.supervero.rs

Η εταιρεία Βερόπουλος έκανε την εμφάνισή της στην αγορά της Σερβίας λίγο μετά το 2000 και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ στην κατασκευή έξι μονάδων με την ονομασία SUPER VERO (New Belgrade, Konjarnik, Palilula, Vosdovac, Brace Jerkovic και Zarkovo).

ECO MARKET FOOD

Web: https://bli.ecomarket.al/

H Eco Market Food με περισσότερες από 20 αλυσίδες σουπερμάρκετ σε όλη την Αλβανία και με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής στην εγχώρια αγορά. Η Eco Market μέσω της συνεργασίας με χονδρεμπορικές εταιρείες  και χρησιμοποιώντας, τόσο μοντέρνες όσο και παραδοσιακές πρακτικές στο λιανικό εμπόριο, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον εφοδιασμό προϊόντων τροφίμων και ποτών.

DIANA SUPERMARKET

Web:www.magazinediana.ro

H αλυσίδα Σ/Μ DIANA αποτελείται από 66 καταστήματα στη Ρουμανία και διακινεί προϊόντα κυρίως τοπικής παραγωγής. Με τη συμμετοχή της στο FreshCon Market στοχεύει να διευρύνει τις εισαγωγές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών της από την Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας είναι περιζήτητα στους Ρουμάνους καταναλωτές.

ANECOOP POLSKA

Web: www.anecoop.com/en/anecoop-group/international-network/poland/

Η ANECOOP POLSKA ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί αλυσίδα του ισπανικού ομίλου επιχειρήσεων ANECOOP. Η ANECOOP  κυρίαρχη στην προμήθεια και διανομή φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή αγορά, συναποτελείται από  71 συνεταιρισμούς, εταιρίες και χιλιάδες παραγωγούς. Παγκοσμίως, οι εξαγωγές της φτάνουν τις 85 χώρες, ενώ οι πωλήσεις για το 2020-2021 ξεπέρασαν τα 790 εκατ. ευρώ. Η επέκταση στην αγορά της Πολωνίας έχει συμβάλει στην αμεσότερη  επικοινωνία με τους εγχώριους  προμηθευτές. Διακριτικό  στοιχείο της ANECOOP POLSKA είναι οι υπερσύγχρονες αποθήκες που βελτιώσουν την διαδικασία του εφοδιασμού και παρέχουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img