Χωρίς προβλήματα από τον καιρό εξελίσσεται η καλλιέργεια κουνουπιδιού στην περιοχή της Ηλείας, ωστόσο η παραγωγή του προϊόντος αναμένεται να είναι χαμηλότερη από πέρυσι, λόγω της συρρίκνωσης των καλλιεργούμενων στρεμμάτων.
Στα μέσα Οκτώβρη ξεκίνησε η συγκομιδή κουνουπιδιού στην περιοχή της Ηλείας, μιας περιοχής με οργανωμένη καλλιέργεια, που τροφοδοτεί με σημαντικές ποσότητες την εγχώρια αγορά την φθινοπωρινή περίοδο.
Σύμφωνα με διακινητές της περιοχής, οι φετινές ποσότητες είναι μειωμένες κατά 15%, σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι αποθαρρυντικές τιμές της περσινής σεζόν δεν αποτέλεσαν κίνητρο για να διευρύνουν οι παραγωγοί τα φετινά τους στρέμματα στην περιοχή. Ωστόσο, ο καλός καιρός έχει ευνοήσει τις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά να έχουν καλή ποιότητα.
Όσον αφορά την εικόνα της αγοράς σε αυτό το προϊόν, η κατανάλωση του κουνουπιδιού δεν είναι υψηλή μέχρι στιγμής, με τους διακινητές να αναμένουν τα πρώτα κρύα του Νοεμβρίου για να τονωθούν οι πωλήσεις του προϊόντος. Ας ελπίσουμε ότι οι προγνώσεις του καιρού για χαμηλές θερμοκρασίες το προσεχές διάστημα θα ανεβάσουν τη ζήτηση για τα χειμερινά λαχανικά.