spot_img
spot_img

Κηπευτικά: Ετοιμάζονται ενισχυμένες «εφεδρείες» αγγουριών για την άνοιξη στην Ισπανία

Παρά το προχωρημένο στάδιο των εκμεταλλεύσεων αγγουριού που βρίσκονται τώρα σε παραγωγή και αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το συνηθισμένο, οι νέες εκμεταλλεύσεις που ετοιμάζονται, είναι αρκετές ώστε, να κρατήσουν την παραγωγή σε επίπεδο υψηλότερο επίπεδο από το συνηθισμένο.

Η παραγωγικότητα των ισπανικών θερμοκηπίων αγγουριού έχει ούτως ή άλλως περάσει το σημείο της αποκορύφωσής της και βαίνει μειούμενη, όμως φέτος, σύμφωνα με παραγωγικές πηγές από την Αλμερία, ο κύκλος των σε παραγωγική φάση εκμεταλλεύσεων είναι γενικά πιο προχωρημένος και αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου. Συνεπώς, η παραγωγικότητα της περιοχής θα έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα από εκείνο το διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά, έρχονται από πίσω και κάποιες νέες φυτεύσεις αγγουριών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης. Σύμφωνα με παραγωγούς της Αλμερίας, αυτές οι φυτεύσεις είναι αρκετές ώστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να κρατήσουν την προσφορά θερμοκηπιακών ισπανικών αγγουριών σε επίπεδα πιο υψηλά σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς οι παραγωγοί συνεχίζουν και φέτος να βλέπουν ιδιαίτερα κέρδη από τις τιμές των κηπευτικών και παρατείνουν την παραγωγή τους με ενισχυμένες «εφεδρείες».

Οι τομάτες και οι πιπεριές

Κανονικά προχωράει η σεζόν στις τομάτες, με την παραγωγή να φτάνει μόλις τώρα στο κορυφαίο σημείο της και να παραμένει σε αυτό για όλον τον Φεβρουάριο, ενώ οι πιπεριές έχουν περάσει το σημείο καμπής κινούμενες λίγο καθοδικά, αν και η αισθητή πτώση της παραγωγής υπολογίζεται από τα μέσα Μαρτίου, όταν και θα ολοκληρωθεί στην περιοχή Las Dalias, ενώ ήδη είναι ορατό, μέσα στον Φεβρουάριο, το τέλος της παραγωγής στην περιοχή Adra y Berja.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img