spot_img
spot_img

Αυξημένοι οι Έλληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες σε Detrop και Oenos

Σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα και 29 χώρες του εξωτερικού επιφύλασσε για τις Detrop και Oenos το Σαββατοκύριακο. Το θετικό ξεκίνημα φάνηκε από την πρώτη ημέρα, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο την Κυριακή. Περισσότεροι από 420 εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του οίνου υποδέχονται το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών, ανοίγοντας πεδία για συνεργασίες μέσα από στοχευμένες επαφές.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί το Golden Olive Εxpo, ένα αφιέρωμα όπου η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν την τιμητική τους και έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου. Τόσο το Olive Bar, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελαιοκομικών προϊόντων, όσο και η ημερίδα «H βιωσιμότητα του ελαιοκομικού τομέα σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικότητας», υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «Φίλαιος» και της ΔΕΘ-HELEXPO, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου. Στο πλαίσιο της ημερίδας απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους διακριθέντες του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», που πραγματοποιήθηκαν με το κύρος και την αξιοπιστία της «Φιλαίος».

 Detrop Bites & The Pairing Bar

Fully booked ήταν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι δράσεις Detrop Bites και The Pairing Bar –οργάνωση Chef Stories- όπου τοπικά τρόφιμα και οίνοι συναντήθηκαν, αναδεικνύοντας με τον πλέον γευστικό τρόπο την τοπική παραγωγή. Πεντανόστιμα ζυμαρικά, βραβευμένα ελαιόλαδα, εξαιρετικά αλλαντικά, ιδιαίτερα αποστάγματα εντυπωσίασαν, μεταξύ άλλων, το κοινό.

Σε εξέλιξη, με τις κουζίνες να… παίρνουν φωτιά, βρίσκεται και ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος διοργανώνεται από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων). Ο διαγωνισμός, που περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες, μετρά 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες, ενώ έχει προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί δε μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση chef από όλο τον κόσμο.

Στη σύνδεση των περιπτέρων 13-15 οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά καινοτόμα προϊόντα, αλλά και να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου για τις νέες τάσεις της αγοράς στο πλαίσιο δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων και της Detrop.

Food Experts’ Awards

Χθες στο πλαίσιο της Detrop πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά και τα Food Experts’ Awards (FEA), διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών, που διοργανώθηκαν από το Cibum, το ελληνικό site των food experts. Ειδικότερα, βραβεύθηκαν 81 επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες για τα επιτεύγματα, την αφοσίωση και την αριστεία τους σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η ασφάλεια των τροφίμων, η ανάπτυξη, η διαχείριση και η επιτυχία στην επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων.

Θερμής υποδοχής τυγχάνει και η μετατροπή των Detrop & Oenos σε «Just Go Zero Events» σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen.

Οι δυο εκθέσεις ολοκληρώνονται σήμερα και θα δεχτούν επισκέπτες από τις 10:00 έως τις 18:00.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img