spot_img
spot_img

Ακτινίδια: Με ταχείς ρυθμούς οι εξαγωγές στη Χιλή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής ακτινιδίου, η σεζόν προχωράει με ταχείς ρυθμούς και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα από το συνηθισμένο. “Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί σχεδόν όλα τα φρούτα που προορίζονται για εξαγωγή”, διαβεβαίωσε ο Cruzat.

Σε αυτόν τον τομέα, οι βασικές αγορές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία, όπου έχουν αναπτυχθεί έντονες εκστρατείες προώθησης. “Η Ινδία είναι μια αγορά που αναπτύσσεται συστηματικά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια διεξάγουμε διαφημιστικές εκστρατείες, διότι εκεί υπάρχει σημαντική γνώση και κουλτούρα για τα τρόφιμα. Οι γιατροί έχουν συστήσει την κατανάλωση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως το ακτινίδιο, και το έχουν συνδέσει με την καταπολέμηση ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός”, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια σταθερή αγορά όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων, αλλά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον απόηχο των ανησυχιών για την υγεία. “Η αμερικανική αγορά αντέδρασε θετικά στις πληροφορίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας: την έκκληση να καταναλώνουμε περισσότερη βιταμίνη C και να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες του ακτινιδίου”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τον Σεπτέμβριο στη Χιλή η επόμενη διεθνής διάσκεψη για τα ακτινίδια

Ενώ η προώθηση του χιλιανού ακτινιδίου συνεχίζεται στο βόρειο ημισφαίριο η Επιτροπή Ακτινιδίου της Χιλής ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού Ακτινιδίων (IKO), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 8:00 και 17:00, στο ξενοδοχείο Radisson στο Curicó. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Φρούτων Χιλής (ASOEX), Iván Marambio, και ο πρόεδρος της Εθνικής Γεωργικής Εταιρείας (SNA), Antonio Walker, θα ηγηθούν του 42ου συνεδρίου του IKO.

“Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή 12 χωρών-κλειδιά στην παραγωγή και εξαγωγή ακτινιδίων παγκοσμίως, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Χιλή”, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ακτινιδίων της ASOEX, Carlos Cruzat, προσθέτοντας ότι η συνάντηση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης του κλάδου.

Ανταλλαγή εμπειριών και ευκαιρίες κλαδικών συνεργασιών

Η συνάντηση, η οποία διεξάγεται στη Χιλή για τέταρτη φορά, συγκεντρώνει εκπροσώπους από χώρες παραγωγής/εξαγωγής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να συναντηθούν εκ νέου, αλλά και να αναλύσουν την κατάσταση του ακτινιδίου σε κάθε χώρα, καθώς και την καλλιέργεια φρούτων.

“Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικοί και προϊοντικοί περιορισμοί- στη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία, οι ανάγκες σχετίζονται περισσότερο με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων. Αυτή η εκδήλωση θα δώσει στους καλλιεργητές/εξαγωγείς μια καλύτερη ματιά στο τι μπορεί να τους επηρεάζει και μια καλύτερη προοπτική για τις φυτείες, την παραγωγή και τη ζήτηση της αγοράς”, υποστήριξε ο Carlos Cruzat.

Επιπλέον, η εκδήλωση θα δημιουργήσει ευκαιρίες συνεργασίας σε φυτοϋγειονομικά και παραγωγικά θέματα, διευκολύνοντας τους δεσμούς μεταξύ των εταιρειών για ιδιωτικές τεχνικές ανταλλαγές.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img