spot_img
spot_img

Kiwi Forum- Ομιλητές: Αθανάσιος Μολασιώτης, Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ

Ένα ερώτημα που προκύπτει, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την παραγωγή και την εμπορική πορεία του ακτινιδίου  είναι η εξής: «Πού πάει η καλλιέργεια του ακτινιδίου;», ή, για να δώσουμε μία πιο ποιοτική διάσταση ας πούμε καλύτερα, «Quo Vadis Kiwi?».

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ διοργανώνει ένα forum για τις 13 Απριλίου, στα πλαίσια της έκθεσης FRESKON. Εκεί, άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διακίνηση του ακτινιδίου, θα καταθέσουν τις γνώσεις τους ώστε να καταλάβουν όσοι συμμετάσχουν σε αυτήν τη συζήτηση, ποιο είναι το μέλλον  της καλλιέργειας του ακτινιδίου.

Η συζήτηση είναι ανοιχτή, αλλά για την καλύτερη διεξαγωγή της, καλό είναι όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο email freskon@froutonea.gr.

Εκτός όμως από αυτήν τη συζήτηση, θα υπάρξει και μία θεματική ενότητα η οποία θα αφορά τις πρακτικές εκείνες που πρέπει να εφαρμοστούν στο στάδιο της παραγωγής, της συλλογής και της αποθήκευσης, ώστε οι καρποί να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διατηρησιμότητα στο στάδιο της αποθήκευσης, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η επιμήκυνση  τη εμπορικής περιόδου είναι σημαντική για την ομαλή απορρόφηση του προϊόντος. Κάποιους εκ τους ομιλητές  που έως τώρα έχουν δηλώσει ότι  θα συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις,  μπορείτε να τους δείτε παρακάτω:

Αθανάσιος Μολασιώτης
Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του ΑΠΘ

Ο κος. Μολασιώτης διετέλεσε μέλος Επιτροπών και Συμβουλίων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Μέλος της συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, κριτής σε διάφορα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει αναπτύξει πολύχρονες συνεργασίες με Ερευνητικά Ινστιτούτα και Κέντρα, Ελληνικά και Διεθνή καθώς και παραγωγικούς φορείς.  Έχει συμμετάσχει, ως συντονιστής ή μέλος ερευνητικής ομάδας, σε περισσότερα από 40 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα την τελευταία πενταετία. Επίσης έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια/ημερίδες/workshops στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ενώ έχω δώσει πληθώρα διαλέξεων σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα καθώς σε διαφορές επιστημονικές εκδηλώσεις. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην φυσιολογία των οπωροφόρων δένδρων και τη βιολογία των καρπών τους, με έμφαση στην εφαρμογή υψηλής απόδοσης τεχνολογιών. Η ερευνητική του ομάδα αποτελείται από 2 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 5 υποψήφιους διδάκτορες και 8 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ανακοινώσεις σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια και 111 δημοσιευμένες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης. Περιλαμβάνεται στη λίστα του Πανεπιστημίου Stanford με τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img