Στην ίδια έκταση με πέρυσι απλώνεται η πρώιμη καλλιέργεια κρεμμυδιών στη Βοιωτία, ενώ η όψιμη καλλιέργεια έχει κερδίσει επιπλέον ένα 10% της περυσινής καλλιεργητικής επιφάνειάς της. Οι παραγωγοί κατάφεραν να αυξήσουν -ή σε κάθε περίπτωση να μην περιορίσουν- τις καλλιεργητικές τους δραστηριότητες, καθώς έλαβαν πάρα πολύ καλές τιμές από τη μέχρι στιγμής εμπορία των κρεμμυδιών της περασμένης συγκομιδής. Γενικότερα -και πέραν της Ελλάδας, οι τιμές για τα κρεμμύδια έφτασαν σε επίπεδα πρωτοφανή σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά.
Όσον αφορά την έναρξη της συγκομιδής, αυτά θα λάβει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αλλά είναι από τα τέλη του μήνα που θα αρχίσουν να συγκομίζονται αρκετά κρεμμύδια στη Βοιωτία και τη Λακωνία. Από τα τέλη Μαρτίου τα αποθέματα της προηγούμενης συγκομιδής ελληνικών κρεμμυδιών είναι ασήμαντα και η αγορά τροφοδοτείται με ξανθά κρεμμύδια από την Αυστρία και την Αίγυπτο, καθώς και κόκκινα κρεμμύδια από την Ινδία. Η εισαγωγή αυτών των κρεμμυδιών θα αρχίσει να περιορίζεται με την είσοδο στην αγορά των νέων ελληνικών κρεμμυδιών.
Από την άλλη, το εμπορικό ενδιαφέρον που εκφράζεται από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, είναι υψηλό ήδη πριν από την έναρξη της συγκομιδής, ενώ την τρέχουσα περίοδο οι τιμές των κρεμμυδιών σε όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Κατά τα λοιπά, και οι Έλληνες παραγωγοί έλαβαν καλές τιμές για την περασμένη -πολύ ακριβή- καλλιέργεια που πραγματοποίησαν, αλλά το κόστος των γεωργικών εισροών και των μεταφορικών παραμένει πολύ υψηλό. Το ίδιο ισχύει και με το κόστος της εργατικής δύναμης, ενώ οι εργάτες είναι είδος προς εξαφάνιση.