spot_img
spot_img

Καλλιέργεια πατάτας: Από 8-18 Νοεμβρίου το διαδικτυακό σεμινάριο

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα». Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα 8-18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

  • τηλεφωνικά στο 27210 25700,
  • μέσω e-mail στο info@kaem.grwww.kaem.gr/seminars/ και
  • στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/11 18:00-21:00

  • Χαρακτηριστικά & φυσιολογία, Μαρίνα Γρατσία, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
  • Βοτανικά χαρακτηριστικά & φυσιολογία, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία.

Πέμπτη 11/11 18:00-21:00

  • Καλλιεργητικές φροντίδες, Μιχαήλ Βερνίκος, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
  • Φύτευση, συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί (πατάτας και πατατοσπόρου)

Δευτέρα 15/11 18:00-21:00

  • Εμπορία και προώθηση της πατάτας, Εβίτα Γκαντίνα, Ηλίας Καλφακάκος
  • Σύγχρονες πρακτικές προώθησης της λιανικής πώλησης και στρατηγικές αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της πατάτας στο πλαίσιο του χονδρικού εμπορίου.

Πέμπτη 18/11 1800-2100

  • Γαστρονομική αξία, Δημήτρης Τσουτσουλάκης
  • Ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας της πατάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για την δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, είναι υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων (Ετ.Α.Π) και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της συνεταιριστικής ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον αγρότη. Στην πορεία της μέσα στον χρόνο, η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεύσεις, με κορυφαίες το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στην Ελλάδα και τα δύο Αστέρια στον Διαγωνισμό Ανώτερης γεύσης στο Ινστιτούτο iTQi των Βρυξελλών (2015, 2016, 2018). Τέλος, εκτός από την έντονη εμπορική της δραστηριότητα η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει να επιδείξει και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

spot_img

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Άρθρα

spot_img