Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου αγρότες του νομού Καρδίτσας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, έπειτα από σχετικό κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλό αγροτικό ρεύμα, με τις καθυστερήσεις στην επισκευή βλαβών στο δίκτυο, με τις διακοπές ρεύματος σε αγροκτηνοτροφικές μονάδες αλλά και σε σπίτια.
Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ ο οποίος ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι αποκαταστάσεις που προέρχονται από βλάβες και κλοπές στα αντλιοστάσια και στα παρόχθια, ωστόσο, όπως είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Τζέλλας, δεν επαρκεί το προσωπικό. Άμεσα θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, τόνισε ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στο δίκτυο, γιατί σε αντίθετη κατεύθυνση θα υπάρχουν γενικευμένες καταστροφές στις καλλιέργειες ενόψει της αρδευτικής περιόδου που ξεκινάει σύντομα, με συνέπειες στο ήδη μικρό εισόδημα επιβίωσης των αγροκτηνοτρόφων. Παράλληλα θα πρέπει, είπε ο κ.Τζέλλας να υπάρξει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των κλεπταποδόχων, ώστε να σταματήσουν οι κλοπές.
Ένα από τα βασικά αιτήματα, που αναδείχθηκε και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, είναι το υψηλό κόστος του αγροτικού ρεύματος, με το αίτημα να παραμένει για πλαφόν στα 0,07 λεπτά/kwh, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Η ενέργεια, πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, επεσήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και ζητήθηκε να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε καμία αγροκτηνοτροφική μονάδα ή νοικοκυριό, και άμεση επανασύνδεση της παροχής όπου έγινε χωρίς καμία επιβάρυνση. Τέλος, οι αγρότες ζήτησαν να καταργηθεί η υψηλή χρέωση του πενταψήφιου αριθμού για αναγγελία βλάβης, άμεσα, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Τα παραπάνω αιτήματα τέθηκαν και σε υπόμνημα που υποβλήθηκε στον προϊστάμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και στην ενέργεια, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έφεραν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τους βιοπαλαιστές αγροκτηνοτρόφους, με τις απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια και την υποστελέχωσή της, με τη μη συντήρηση του δικτύου. Από τη μια κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι εταιρείες που επένδυσαν στην ενέργεια και από την άλλη έχασαν τα λαϊκά νοικοκυριά. Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής , που στο επίκεντρό της έχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού, τις μετρήσαμε ήδη στον ΟΣΕ με το έγκλημα στα Τέμπη».